Vijf vrolijkmakers op deze vrijdag

Ik kan best wel kritisch zijn op de wereld. Op bedrijven die produceren met weinig respect voor hun medewerkers en de wereld waarop we moeten leven. Op mensen die weigeren ooit buiten hun eigen kaders te denken. Maar er zijn ook heel veel dingen waar ik instant gelukkig, hoopvol of blij van word. Die deel ik graag even met je, want we moeten niet vergeten dat we ook gewoon heel fijns tegenkomen in ons dagelijks leven. Dingen om van te genieten, dingen om trots op te zijn en dingen om dankbaar voor te wezen. Vijf keer vrijdagse vrolijkheid dus.

  • De term ‘pre-loved‘. Veel mooier dan dat fantasieloze ‘tweedehands’. Het herinnert me eraan dat spullen gekoesterd moeten worden, al is het maar omdat er een hoop tijd, energie en grondstoffen in het maken ervan zijn gestoken.
  • Dit prachtige nummer van Louise Korthals, die oproept om nu verdorie eens wat moois te doen met alle mogelijkheden die we als mensen hebben.

  • De facebookgroep ‘Groene Bloggers Nederland‘ die ik deze week ontdekte, waar het barst van de inspirerende mensen die met dezelfde dingen als ik bezig zijn (en nog veel meer waar ik nog niets eens aan gedacht heb).
  • Dat ik sinds 1 januari pas één keer vlees heb gegeten en dat steeds meer mensen weten dat ik het liever vermijd.
  • De nieuwe, warme, wollige, fair wear winterjurk van Friday’s Project die ik deze week binnenkreeg en die ik nu al niet meer uit wil trekken.

Zo, ik kan weer opgewekt het weekend in. Waar word jij vrolijk van op deze vrijdag?