Vijf vrolijkmakers op deze vrijdag

Ik kan best wel kritisch zijn op de wereld. Op bedrijven die produceren met weinig respect voor hun medewerkers en de wereld waarop we moeten leven. Op mensen die weigeren ooit buiten hun eigen kaders te denken. Maar er zijn ook heel veel dingen waar ik instant gelukkig, hoopvol of blij van word. Die deel ik graag even met je, want we moeten niet vergeten dat we ook gewoon heel fijns tegenkomen in ons dagelijks leven. Dingen om van te genieten, dingen om trots op te zijn en dingen om dankbaar voor te wezen. Vijf keer vrijdagse vrolijkheid dus.

 • De term ‘pre-loved‘. Veel mooier dan dat fantasieloze ‘tweedehands’. Het herinnert me eraan dat spullen gekoesterd moeten worden, al is het maar omdat er een hoop tijd, energie en grondstoffen in het maken ervan zijn gestoken.
 • Dit prachtige nummer van Louise Korthals, die oproept om nu verdorie eens wat moois te doen met alle mogelijkheden die we als mensen hebben.

 • De facebookgroep ‘Groene Bloggers Nederland‘ die ik deze week ontdekte, waar het barst van de inspirerende mensen die met dezelfde dingen als ik bezig zijn (en nog veel meer waar ik nog niets eens aan gedacht heb).
 • Dat ik sinds 1 januari pas één keer vlees heb gegeten en dat steeds meer mensen weten dat ik het liever vermijd.
 • De nieuwe, warme, wollige, fair wear winterjurk van Friday’s Project die ik deze week binnenkreeg en die ik nu al niet meer uit wil trekken.

Zo, ik kan weer opgewekt het weekend in. Waar word jij vrolijk van op deze vrijdag?

  1. Ze heeft er veel in die categorie wat mij betreft, maar deze kan ik blijvn draaien.

 1. Wat leuk dit, ik word er helemaal vrolijk van! Ik word inderdaad ook echt mega-blij van de Groene bloggers Facebookgroep. Ik vind het zo leuk dat een een compacte groep waar ik alles kan bijhouden, love it. Ik word deze dag echt heel blij van het zonnetje wat buiten schijnt en dat ik gewoon een dagje kan werken aan mijn blog. Heerlijk! Alvast een fijn weekend!

 2. Wat een fijne geluksmomentjes. Ik ben ook blij met de groep ‘Groene Bloggers’:) Zo fijn dat je met mensen bent die dezelfde ideeën hebben. Eerlijk gezegd was gisteren voor mij niet een heel leuke dag maar ik kan dan heel blij worden van de mensen die me opvangen <3 Op zo'n moment ben ik heel dankbaar voor alle lieve mensen om mij heen.

  1. Ah, ik hoop dat je weekend beter was dan de vrijdag. Fijn als er lieve mensen zijn om je op te beuren, dat is heel veel waard.

 3. Hopelijk heb je een fijn weekend gehad! Ik had nog nooit eerder van pre-loved gehoord. Het is inderdaad een veel mooiere benaming voor tweedehands! Ik heb altijd een beetje een afkeer tegen dat woord. Het klinkt alsof gebruikte spullen minder waard zijn ofzo. Pre-loved klinkt veel mooier! Jep, blij om deze blog van jou gevonden te hebben en er over gelezen te hebben. 🙂

  1. Helemaal mee eens! Het is juist zo mooi dat spullen hele verhalen met zich mee kunnen dragen. de dingen die ik van een ander krijg, koester ik het meest.

 4. Wat goed dat je minder vlees bent gaan eten! Als ik zelf kook, dan koop ik eigenlijk ook nooit vlees. Die behoefte heb ik dan gewoon niet. Ben best blij dat dat automatisch gaat bij mij 🙂

  1. Bij mij was dat eigenlijk hetzelfde hoor, ik maakte zelf egenlijk al nooit meer vlees, maar nu verkondig het ook nog wat meer, zodat ik het nog minder krjg voorgeschoteld en ik minder schroom voel om te vragen of het apart mag. Voelt goed!

 5. Wat knap dat je zo weinig vlees hebt gegeten in het nieuwe jaar! Goed bezig 🙂 En ik ben zo benieuwd naar je winterjurk! Oh ja, en die term pre-loved…zóveel beter dan het afgezaagde ‘tweedehands’.

  1. De jurk komt zeker gauw langs, ik heb ‘m alwéér aan vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.