Tweedehands vondsten: velvet edition

Op mijn vorige tweedehands vondsten kreeg ik heel leuke reacties. Hoewel ik me deze maand nog niet vergrepen heb aan het aanschaffen van tweedehands kleding, is de Buy Nothing New Maand waar ik in oktober aan meedoe natuurlijk wel de perfecte gelegenheid om nog een paar van mijn tweedehands favorieten in het zonnetje te zetten. Deze keer met het thema ‘velvet’. Ik hou erg van aaibare stofjes, maar heb het niet zo op (nep)bond en overdreven pluizig. Corduroy en fluweel (hoera, het is weer in!) zijn meer mijn pakkie ‘an: subtiel knuffelbaar. Niks zo fijn als je op een herfstige dag lekker warm laten knuffelen door vriend of huisgenoten en met zo’n stofje wordt dat natuurlijk extra aantrekkelijk voor potentiële knuffelaars. Het is allemaal tactiek.

 

Deze jas is mijn ultieme herfstfavoriet. En dat wil wat zeggen, want er zitten geen zakken in, iets wat ik normaal niet accepteer bij een jas. Vanaf kinds af aan ben ik al professioneel zakkenvuller, mijn moeder moest mijn kleding altijd extra checken voor het in de was ging en ik heb wel eens gehad dat mijn broek haast afzakte van de hoeveelheid papiertjes, kiezels en andere schatten die ik in mijn broekzakken had verzameld. Het zakkengebrek van deze jas wordt ruimschoots gecompenseerd door de kleur, de zachte stof en het oversized model, dat op deze hanger eigenlijk tekort wordt gedaan. Ik kocht ‘m bij de kringloop, al vermoed ik dat de jas zelfgemaakt is. Dat is goed nieuws, misschien kan ik binnenkort zelf iets dergelijks in elkaar klussen nu mijn naaicursus bijna is afgerond.

Dit hesje heb ik eigenlijk nog weinig aangehad, terwijl ik de kleur echt prachtig vind. Misschien komt het omdat ik vooral van hesjes zonder mouwen eronder houd, wat minder geschikt is voor een kledingstuk van zo’n herfstig stofje als fluweel. Het is een vrij kort hesje, misschien hebben jullie een idee hoe ik dit op een meer koudebestendige manier toch leuk kan combineren? Ik kocht het trouwens voor een schamele 2 euro in de superopruiming van de Think Twice.

Ook dit feestjasje komt bij de Think Twice vandaan: zelfde sale, zelfde prijs. Ik twijfelde of ik de schoudervullingen eruit zou halen, maar heb ze toch maar laten zitten. Hij is al lekker heftig, dus ze passen er wel bij. Ik houd van de knoopjes – lekker kitch – en de structuur van de stof. De figuren van goudkleurig draad zitten er echt ‘op’ geborduurd. Geen jasje voor dagelijks gebruik, maar wel een goede afmaker van een simpel zwart jurkje.

Hebben jullie nog leuke tweedehands koopjes opgeduikeld de laatste tijd?