Mijn tweedehands vondsten van deze week

Ik kan het niet genoeg zeggen: wat ben ik toch blij met mijn kledingkast zoals die nu is. Ik heb weinig te wensen. Daarom was ik eigenlijk van plan om hooguit nog een jumpsuit te kopen. Ik heb een bepaald type op het oog, dat ik ergens tweedehands hoop te kunnen scoren. Anders gaat het sowieso niet door, want het is natuurlijk nog altijd Slow Fashion Summer, dus tot 21 september komen er geen nieuwe aankopen mijn kast in.  Toch vond ik een excuus om afgelopen week twee tweedehandsjes op de kop te tikken, waar ik nu al heel blij mee ben.

Sailor truitje

Op zoek naar die felbegeerde jumpsuit, stap ik regelmatig even de Leidse vintagewinkels binnen. Een jumpsuit vond ik er niet, maar wel dit ontzettend fijne, gestreepte truitje. Met dit aanhoudende mooie weer merk ik dat ik toch net iets vaker een fris shirt kan gebruiken, dus helemaal overbodig is het niet. Het is een lekker lang truitje dat ook goed in een broek of rok met hoge taille kan. Ik voel me een echt zeilmeisje, al heb ik daar de ballen verstand van.

Het mooiste: de top is van 100% katoen. Ik probeer erop te letten dat ik minder synthetische materialen koop, omdat de microplastics die vrijkomen bij het wassen daarvan bepaald niet jofel zijn voor de zeeën en oceanen. Vintage en natuurlijk gaat helaas niet altijd samen, dus als ik iets moois tegenkom van katoen, ben ik behoorlijk tevreden. Deze vond ik bij Flamingo fashion.

Rotan tasje

Heb ik een tassengebrek? Nee. Voor dit tasje had ik eigenlijk geen excuus, behalve dat ik dit soort tassen al een aantal maanden geweldig vind. Het bewijst wel dat ik nog niet helemaal ongevoelig ben voor trends. Je ziet dit soort tasjes nu heel veel en daarmee ben ook ik in de verleiding gekomen.

Toch kon deze tas wel door de trend-ballotage die ik voor mezelf heb opgesteld. Rotan is namelijk een trend die goed past bij mijn bredere kledingstijl, ik houd namelijk erg van bijzondere en natuurlijke materialen Als je wilt lezen hoe ik omga met trends in een duurzame kledingkast, kun je dat uitgebreid nalezen.

Nog één tip als je naar zo’n rotan tas op zoek bent via Marktplaats of United Wardrobe: vaak zijn het geen tweedehandsjes, maar worden ze aangeboden door handelaren die ze nieuw aanbieden. Even op letten dus, als tweedehands een eis voor je is. Ik kocht de mijne écht tweedehands bij tweedehands webshop De Kleretoko.

 1. Ahhh, dat tasje! Ik houd mijn ogen er ook al een tijdje voor open (heel herkenbaar, die gevoeligheid voor trends ;-)), maar tweedehands heb ik ‘m nog niet kunnen vinden. Superleuk!

  1. Dat is inderdaad lastig, het meeste aanbod is nieuw. Hopelijk loop je nog ergens tegenaan! Misschien als de trend een beetje overwaait en je het nog altijd heel leuk vindt?

 2. Oh dat tasje is echt geweldig! Daar zou ik wel een leuke outfitpost mee willen zien 🙂 Mooi truitje ook!

 3. Haha, mooie opmerking: “Ik voel me een echt zeilmeisje, al heb ik daar de ballen verstand van.” Ik houd ook van zo’n marine look!

  1. Strepen zijn altijd goed hè? Ik werd ook wel aangetrokken door de bijzondere kleur blauw. Echt een aanwinst, ik loop er al veel mee deze week!.

 4. Mooie score 🙂 Ik had nog niet door dat die tasjes nu mode zijn, heb daar echt geen verstand van O:) Maar toevallig heb ik wel zo’n tasje en ben er heel blij mee 🙂 Het model dat jij hebt gevonden vind ik ook erg leuk, heel speels.

 5. Goed excuus om weer in een bootje te gaan varen! 😉
  Ik heb gisteren mijn blauw met witte strepen-shirt gecomplementeerd met een wit met blauwe strepen-shirt, haha. Die eerste bleek toch een wat hoog elastaangehalte te hebben en die tweede is 100% katoen. Veel zeewaardiger!

  1. Hahaha, een winnende match mag je best twee keer in de kast hebben (of liever: aan je lijf). Fijn dat je nu een nog fijner shirt hebt gevonden. Ik word ook steeds gevoeliger voor materiaal, nu ik weet hoe luchtig en zacht stoffen ook kunnen zijn.

 6. Hey 🙂
  I’m German and don’t know dutch, so I understood like only a third of your post, but I just wanted to know that I really like your second hand purchases, they are really lovely.

  Love, Antonia

  1. Thank you so much, that’s so nice to hear! I always try to read some German blogs as well and I can’t really understand it all, so I really appreciate you taking a chance and even leave a comment. You are quite a treasure hunter yourself, I see. Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.