Na de koopstop: mijn fashion wishlist

Ik twijfelde erg of ik tijdens mijn koopstop van drie maanden – die vorige week ten einde kwam – wel of geen wishlist op moest stellen. Ik werk graag met wensenlijstjes omdat ze me helpen om impulsaankopen even te parkeren en er goed over na te denken. Lang niet alles wat ik mooi vind – er zijn zoveel te gekke fair fashion merken, om over tweedehands maar niet te spreken – heb ik ook daadwerkelijk nodig.

Tijdens mijn koopstop ben ik er voornamelijk achter gekomen wat een fijne kast ik toch heb. Genoeg moois om uit te kiezen. Toch zijn er een paar zaken die ontbreken of net beter kunnen. Daarvan heb ik toch maar een lijstje opgesteld. Niet om ze nu direct te kopen, maar om op zoek te kunnen gaan naar dat perfecte exemplaar. Ik houd mijn ogen lekker open, maar haast heeft het niet!

Zomerse (bloemetjes)jurk

Op de kledingruil die ik een paar weken geleden organiseerde – waar ik ook erg fijne stukken vond – heb ik mijn rode vintage polkadotjurk overgedaan aan een vriendin. Hij zat lekker en ik vond hem leuk, maar perfect was hij toch niet. Dat kwam met name door de kleur, dat koudere rood waarvan ik heb ontdekt dat het uiteindelijk niet optimaal bij me past.

Zeker nu ik mijn kast langzamerhand heb gevuld met stukken de qua kleur echt heel goed bij me passen, begon deze jurk meer uit de toon te vallen. Hij kwam eigenlijk te weinig uit de kast, daarom wil ik op zoek naar een waardige vervanger. Het liefst met een mooie bloemenprint of anders ook iets met stipjes.

De eisen: sowieso een tweedehandsje, in voor mij perfecte kleuren en van een zo natuurlijk mogelijk materiaal. Met een taille of aan te snoeren op die hoogte. Misschien een doorknoopjurk? Dat zou leuk zijn! De vintage shops in Leiden gaven me op Instagram al inspiratie dus daar ga ik lekker neuzen de komende tijd.

Sneakers van Veja

Ik heb nu witte sneakers van Veja, een van de meest gedragen stukken in mijn kast. Ze zitten zo lekker en ik houd van schoenen zonder veters. Ik heb ze nu ruim twee jaar volop gedragen en hoewel ze nog prima zijn, zijn ze langzamerhand voor nette gelegenheden minder geschikt. Weg doe ik ze dus zeker niet, maar ik ben wel op zoek naar een nieuw, net paar.

De eisen: het liefst weer met klittenband, niet te groot, enigszins neutraal en goed passend bij de kleuren in mijn garderobe. Mocht ik er bij Veja niet uitkomen, dan zijn er gelukkig inmiddels nog een paar andere eerlijke schoenenmerken waar ik terecht kan. Die kan ik wel eens verzamelen in een apart artikel.

Esplar White MarsalaEsplar TerracottaEsplar 3-lock Extra white Marsala V-10 Multico NudeWata Dried petal (vegan)V-10 Suede Camel

De perfecte instappers

Ik heb al heel wat instappers ‘versleten’ de afgelopen jaren. Zoals gezegd: geen veters vind ik heerlijk, maar ik ben heel kritisch
Ik kocht al twee keer een paar via Marktplaats, dat ik dan toch weer net te tuttig vond en weer doorgaf.

Één keer had ik geluk bij de kringloop: voor twee euro vond ik een donkerblauw paar muiltjes dat ik heel elegant vond. Talloze keren gedragen, twee keer gelijmd en toen met pijn in het hart weggedaan. Het enige nadeel was, dat ze enorm synthetisch waren.

De eisen: niet minder dan perfect, elegant, misschien met een heel klein hakje fair of tweedehands en het liefst van leer. Ik wil ze kunnen poetsen en eventueel laten verzolen als dat ooit nodig is. Goed onderhoud is key voor een duurzame omgang met je kleding.

Een midi rok

Jullie kennen mijn midi-bloemetjesrok misschien wel, die waar ik in de zomer niet uit te slaan ben omdat hij met bijna al mijn tops matcht en luchtig, maar toch gekleed genoeg is. Ik wil graag nog zo’n rok, maar dan een iets neutralere. Ik kwam deze te gekke rok tegen bij het Nederlandse fair fashion merk Aesthetic Stories, dat heel betaalbare, fashionable stukken maakt die goed bij mijn minimalistische stijlkant passen.

Qua stijl en kleur was ik er meteen weg van, maar aangezien ik weinig ben zonder mijn stalen ros, moet er wel in te fietsen zijn. En daar wringt het, leerde ik bij navraag. Ik zoek dus nog maar even verder, want ik wil de rok niet alleen wandelend kunnen dragen.

Eisen: neutraal, natuurlijk materiaal, fijne kleur die past bij de herfsttinten in mijn kast. En die fietsbaarheid is ook wel een dingetje dus!

Aesthetic Stories – Psyche skirt – 89 euro

Een rugtas

Tot slot één wens die al in vervulling is gegaan. Mijn rugzak, die ik veel gebruik, is finaal gescheurd afgelopen maand. Geen houden meer aan. En dat vond ik reuzefrustrerend, want hoewel ik hem in hoge nood in een Slowaaks bergdorp heb aangeschaft – dus wat verwacht je – was ik toch not amused dat hij nu binnen twee jaar al stuk is. Dat wijd ik vooral aan mezelf: ik wil gewoon geen stukken meer van zulke kwaliteit in huis halen. Mijn spullen moeten lang meegaan en op zijn minst reparabel zijn.

Toen ik van Myomy de kans kreeg om een tas uit te zoeken ter ere van hun sample sale deze week, heb ik die dan ook dankbaar aangegrepen. Je kunt er alles over lezen in mijn instagrampost. Wat vind jij van mijn nieuwe tas?

De beelden zijn eigendom van de betreffende winkels en merken.

 1. Leuken stukken op je wishlist! 🙂 Vooral die oranje bloemenjurk vind ik erg leuk <3

  1. Die vind ik ook heel mooi! Vast al verkocht intussen, maar Modejacht heeft heel veel moois. Ik ben er maar een beetje uit de buurt gebleven de afgelopen tijd.

  1. Veja’s kan ik echt aanraden, geweldige schoenen! En dankjewel, ik ben ook heel blij met de tas. Eentje om heel lang plezier van te hebben dit keer.

 2. Op mijn lijstje staan ook een paar Veja’s. Ik wil graag de volledig witte met veters maar ik houd nu al een aantal weken verschillende websites in de gaten en mijn maat is er telkens uit. Dat is ook het enige samen met een paar sandalen dat ik nieuw nieuw mag kopen dit jaar. Oh en een goeie regenjas! Voor de rest heb ik niets nodig.

  1. Ah, dat is jammer! Misschien kun je aan Veja vragen of het een blijvend model is (waarschijnlijk wel) of aan een specifieke webshop vragen of ze weer binnenkomen. Ik ga ook weer meedoen aan Slow Fashion Season- niets nieuw nieuws kopen van 21 juni tot 21 september – dus veel nieuws zal er voor mij ook niet bijkomen dit jaar. En dat is helemaal goed!

  1. Haha ja dat is wel de bedoeling! Ik heb voor de Veja’s al gespaard door wat andere spullen die ik niet meer gebruik te verkopen, dus nu is het een kwestie van zorgvuldig kiezen. Ik denk dat het sowieso goed te doen zal zijn, nu alleen nog hopen dat veel mensen meedoen.

 3. De tas is niet mijn stijl, maar dat kan natuurlijk (A) Ik wil wél nog héél graag VEJA sneakers. Maar eerst wat ik heb nog ‘opdragen’ 🙂

  1. Wij hebben ook echt een heel andere smaak. Sowieso eerst andere schoenen opdragen, maar daarna zijn Veja’s een aanrader, absoluut.

 4. Leuke wishlist! Zou ik ook eens moeten maken. Ik heb nu vooral het gevoel dat ik ‘iets anders’ in mijn kast wil, maar ik weet nog niet wat. Haha! Heb je dat gevoel ook wel eens?

  1. Ik heb dat wel gehad, maar op dit moment ben ik langzaam gegroeid richting een kast waar ik heel blij mee ben. Vooral het de tijd nemen hielp erg goed voor de langere termijn, al kan dat gevoel natuurlijk altijd weer een keer inkicken. Misschien kun je eens wat plaatjes verzamelen die je tof vindt en tweedehands wat uitproberen? Dan kun je lekker aan den lijve ondervinden wat voor je werkt.

 5. Mooi lijstje heb je! Ik vind die sneakers van Veja ook erg tof, zie ze de laatste tijd opeens regelmatig voorbij komen. Ik ben zelf ook liefhebber van lijstjes. Bij mij werkt zo’n wensenlijst ook niet als een dit-ga-ik-kopen-lijst, maar ook juist als een hulpmiddel om impulsaankopen (en miskopen!) te voorkomen.

  1. Zo probeer ik mijn lijstjes inderdaad in te zetten, wat goed dat dat voor jou ook zo werkt. Veja’s zie je inderdaad meer en meer, dat vind ik zo leuk. En ik snap waarom!

 6. Een rok-zadel voor je fiets is echt een uitkomst vind ik! Even wennen, maar fietst prima en je bent minder beperkt in je rokkeuzes (en je rokken gaan niet meer kapot!) 🙂

  1. Slim! Ik heb het wel eens gehad op een leenfiets en vond het toen inderdaad niet zo prettig, maar kan me voorstellen dat het went. Bij veel langere, strakkere rokken lijkt het me nog altijd lastig door de krapte. In de outfitpost van vandaag is trouwens de rok te zien die ik heb gevonden: met knoopjes aan de achterkant waardoor fietsen gewoon gaat. En het was ook nog een kringloopvondst in een voor mij perfecte kleur en hij is helemaal van katoen. Soms moet je boffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.