Mooie, eerlijke merken met heel veel korting

Hoewel ik op KouweKleren al eerder schreef over de twijfelachtige impact van sale, weet ik dondersgoed dat eerlijk kopen vaak nu eenmaal flink duurder uitpakt. En dat dat voor veel mensen van goede wil een flinke drempel is. Voor mijzelf gold jarenlang hetzelfde: als ik al eerlijke kleding kon vinden, werd het zwart voor mijn ogen als ik de prijzen zag.

Inmiddels heb ik de nodige stappen gemaakt. Ik weet dat ik voor minder en beter moet kiezen als ik echt eerlijk en duurzaam met kleding wil omgaan en ik waardeer de kwaliteit van deze verantwoorde merken veel meer. Ik weet dat ze hun geld waard zijn en combineer ze met tweedehands kleding om het betaalbaar te houden. Al vind ik het bij panty’s nog altijd moeilijk om voor de duurzame optie te gaan. Duurzame varianten zijn zó prijzig en ik heb echt een flink aantal paar nodig. In mijn hoofd raak ik er maar niet van overtuigd dat ze echt zoveel langer mee zullen gaan, dus hoog tijd dat ik eens een paar ga uitproberen.

Buitenkansje
Omdat ik weet dat veel anderen nog altijd met hetzelfde worstelen is de uitverkoop wat mij betreft het ideale moment om eens een mooi, kwalitatief stuk aan te schaffen dat geproduceerd is op een manier waar je helemaal achter kunt staan. Misschien raak je net als ik overtuigd dat zo’n kledingstuk echt beter voelt, zowel aan je lijf als in je hoofd. Daarom verzamelde ik een aantal fijne merken  die op dit moment hun oudere collecties met veel korting van de hand doen. Klik op de merknaam om bij hun website te komen. Ik raad je aan om eens goed te lezen wat ze op hun site vertellen over hun productiemethoden. Voor sommigen heb ik het voorwerk al voor je gedaan, de links naar die artikelen heb ik er natuurlijk bijgezet. Ook laat ik je bij elk merk een van mijn sale-favorieten zien.

Weloverwogen
Als je het duurzaam aan wilt pakken, probeer dan eerst goed te bedenken waar je specifiek naar op zoek bent als aanvulling voor je kledingkast. Dan is het veel makkelijker om de kortingen te weerstaan. Probeer ook eens voor de wat klassiekere stukken te gaan (dat is niet hetzelfde als saai en oma-achtig duf) in plaats van voor de trendgevoelige items. En bedenk vast combinaties met wat er nu in je kast hangt. Iets kan immers nog zo verantwoord geproduceerd zijn, als je het niet of weinig draagt, is het nog altijd erg onduurzaam om het aan te schaffen.

ArmedAngels (mijn mening over het merk vind je hier)

Van 69,90 euror voor 59,90 euro

Van 69,90 euro voor 59,90 euro

Braintree
I
k schreef al eens over hun superfijne sokken.

Van 58,73 euro voor 41,21 euro

Van 58,73 euro voor 41,21 euro

Friday’s Project
Over dit merk postte ik nog geen artikel, maar ik deelde wel mijn nieuwe lievelingstrui op Instagram.

fridays-project

Van 64,00 euro voor 32,00 euro

Kings of Indigo

kings-of-indigo

Van 159,95 euro voor 79,97 euro

 
miss-green

Van 69,95 euro voor 48,97 euro

Nomads Clothing
Een van mijn favorieten vind je in dit artikel en ook op die jas krijg je nu korting.

Van 56,51 euro voor 23,26 euro

Van 56,51 euro voor 23,26 euro

 

People Tree

miriam-checked-trousers-in-navy-783d262e158f

Van 133,80 euro voor 91,55 euro

Seasalt Cornwall
Zo’n merk dat absoluut op de goede weg is.

Van 141,24 euro voor 84,75 euro

Van 141,24 euro voor 84,75 euro

 

Thinking MU
Ik kocht er nog niets, maar deelde al wel mijn enthousiasme over dit merk.

Van 69,90 euro voor 39,90 euro

Het is een beetje een rommelige post geworden qua beeld, maar ach, minder rommelig dan graaien in een grote uitverkoopbak in de gemiddelde winkel toch? Zelf heb ik een zeer strikt lijstje van dingen waar ik naar op zoek mag in de sale: een zonnebril, een effen winterse rok, een effen zomerse rok en een lange jurk. Heb jij je oog al op een uitverkoopje laten vallen?

Beeld: eigendom van de desbetreffende merken.