KouweKleren is twee jaar & trakteert op vintage

Jarig zijn vind ik zo’n beetje het beste gevoel wat er is, vind je niet? Het grote voordeel van een blog hebben: je krijgt er gratis een extra verjaardag bij! Vandaag bestaat KouweKleren twee jaar en dat vier ik met emmers vol paaseitjes en een winactie & kortingscode om jullie te trakteren en te bedanken dat jullie hier komen om te lezen, te reageren, me scherp te houden en me op ideeën te brengen. Ik vind het elke dag opnieuw bijzonder en vandaag wil ik dat extra met jullie delen.  

Buy nothing new

Als er één belangrijk focuspunt is geweest op mijn blog het afgelopen jaar, is het aandacht voor tweedehands. Ik ben al sinds mijn tienerjaren een liefhebber van de kringloop, maar het afgelopen jaar ben ik er meer dan ooit van doordrongen geraakt hoe belangrijk het is dat we stoppen met het kopen en (laten produceren) van al maar weer nieuwe spullen. Grondstoffen en water zijn schaars en de impact van het verslepen van al die spullen – of het nu kleding, vazen of puntenslijpers zijn – is gigantisch. Niet te bevatten.

Natuurlijk besteed ik nog altijd aandacht aan mooie, eerlijke merken, maar ik laat jullie het allerliefst zijn dat er eindeloos veel prachtige alternatieven zijn voor altijd maar nieuw. Ik streef zelf na om éérst de tweedehands opties te bekijken voor ik tot aanschaf van iets nieuws overga en vaker en vaker lukt het me op iets tweedehands op de kop te tikken, te lenen of te ruilen. Een groot succes vierden we deze week: onze ‘nieuwe’ bank staat sinds vrijdag te shinen in de woonkamer. Hij ziet er volledig ongebruikt uit en is van een merk waarvoor we de nieuwprijs nooit zouden kunnen betalen. Het voelt zoveel beter om voor goede kwaliteit te gaan dan voor een nieuwe bank binnen ons budget dat na een jaar is doorgezakt.

Wat is er mooier dan dit blogjaar af te sluiten door jullie te trakteren op een vintage prijs? Dat doe ik niet alleen, maar samen met een shop die het eren van pre-loved kleding tot kunst heeft verheven: Little Vintage Shop.

Rok bloemetjes M 20,50 euro – Leren tasje 15,90 euro

Little Vintage Shop

Jullie weten dat ik wel houd van een goed stuk vintage op z’n tijd. Waar veel eerlijke merken redelijk basic – want tijdloze – collecties uitbrengen, kan ik met stukken met een verleden de boel wat spannender maken. Jolanda van Little Vintage Shop staat er precies zo in. Haar fijne neus voor mooie spullen stelt ze ook aan ons beschikbaar, sinds ze in augustus deze webshop begon.

Haar ultieme tips? Draag één stuk vintage per outfit om je look modern en van deze tijd te houden. Kijk als je tweedehands kijkt goed naar de kwaliteit, loop de naden langs, controleer in het daglicht op verkleuringen en pas altijd even, want maten veranderen nog wel eens in de loop van de tijd. Als je bij Little Vintage Shop koopt, weet je dat het op dat vlak wel goed zit. Jolanda let scherp op kwaliteit en eventuele afwijkingen worden altijd vermeld.

Ik vind het tof dat de stukken in de collectie qua prijs echt concurreren met fast fashion, wat heel fijn is voor iedereen die aan dat prijsniveau gewend is. Geloof me, het duurde bij mij ook even voor ik gewend was aan wat wél eerlijke prijzen voor een kledingstuk zijn en ik vind tweedehands nog altijd de ideale oplossing om je duurzame garderobe betaalbaar te houden.

Top batik L 14,90 euro – Short hoge taille S/M17,90 euro

Winnen & korting

Wie jarig is, deelt uit! Je maakt kans op een cadeaubon van 25 euro van Little Vintage Shop, die onbeperkt geldig is. Jullie krijgen sowieso allemaal een hap van de virtuele taart:  de hele maand april krijg je met de kortingscode LVSlovesKK 15% korting op je bestelling bij Little Vintage Shop. Da’s lekker toch?

Doorknoopjurk S/M 19,50 euro – Vilten hoedje S 13,90 euro

Zo doe je mee

Als ik zelf mee kon doen, wist ik het wel hoor! Of toch niet, want er is zoveel moois te vinden in deze webwinkel. Om mee te doen, hoef je in een reactie op dit artikel alleen maar even te laten weten welk stuk uit de shop jij het liefst in je kast zou willen hebben. Kijk dus even lekker rond bij Little Vintage Shop. Ik ben benieuwd of we dezelfde voorkeuren hebben! Meedoen kan tot en met woensdag 10 april. Zorg dat je een correct e-mailadres invult bij je reactie, want daarop krijgt de winnaar op bericht. Little Vintage Shop verzendt binnen Nederland en België, dus als je daar woont, kun je meedoen. Naar België moet je wel rekening houden met hogere verzendkosten.

De winnaar is inmiddels bekend: Mirjam krijgt de cadeaubon opgestuurd!
Niet getreurd: je kunt nog de hele maand april shoppen met 15% korting met de code LVSlovesKK

KouweKleren behoudt zich het het recht voor om de voorwaarden te wijzigen of mensen uit te sluiten van deelname bij (vermoeden van) misbruik.