KouweKleren is twee jaar & trakteert op vintage

Jarig zijn vind ik zo’n beetje het beste gevoel wat er is, vind je niet? Het grote voordeel van een blog hebben: je krijgt er gratis een extra verjaardag bij! Vandaag bestaat KouweKleren twee jaar en dat vier ik met emmers vol paaseitjes en een winactie & kortingscode om jullie te trakteren en te bedanken dat jullie hier komen om te lezen, te reageren, me scherp te houden en me op ideeën te brengen. Ik vind het elke dag opnieuw bijzonder en vandaag wil ik dat extra met jullie delen.  

Buy nothing new

Als er één belangrijk focuspunt is geweest op mijn blog het afgelopen jaar, is het aandacht voor tweedehands. Ik ben al sinds mijn tienerjaren een liefhebber van de kringloop, maar het afgelopen jaar ben ik er meer dan ooit van doordrongen geraakt hoe belangrijk het is dat we stoppen met het kopen en (laten produceren) van al maar weer nieuwe spullen. Grondstoffen en water zijn schaars en de impact van het verslepen van al die spullen – of het nu kleding, vazen of puntenslijpers zijn – is gigantisch. Niet te bevatten.

Natuurlijk besteed ik nog altijd aandacht aan mooie, eerlijke merken, maar ik laat jullie het allerliefst zijn dat er eindeloos veel prachtige alternatieven zijn voor altijd maar nieuw. Ik streef zelf na om éérst de tweedehands opties te bekijken voor ik tot aanschaf van iets nieuws overga en vaker en vaker lukt het me op iets tweedehands op de kop te tikken, te lenen of te ruilen. Een groot succes vierden we deze week: onze ‘nieuwe’ bank staat sinds vrijdag te shinen in de woonkamer. Hij ziet er volledig ongebruikt uit en is van een merk waarvoor we de nieuwprijs nooit zouden kunnen betalen. Het voelt zoveel beter om voor goede kwaliteit te gaan dan voor een nieuwe bank binnen ons budget dat na een jaar is doorgezakt.

Wat is er mooier dan dit blogjaar af te sluiten door jullie te trakteren op een vintage prijs? Dat doe ik niet alleen, maar samen met een shop die het eren van pre-loved kleding tot kunst heeft verheven: Little Vintage Shop.

Rok bloemetjes M 20,50 euro – Leren tasje 15,90 euro

Little Vintage Shop

Jullie weten dat ik wel houd van een goed stuk vintage op z’n tijd. Waar veel eerlijke merken redelijk basic – want tijdloze – collecties uitbrengen, kan ik met stukken met een verleden de boel wat spannender maken. Jolanda van Little Vintage Shop staat er precies zo in. Haar fijne neus voor mooie spullen stelt ze ook aan ons beschikbaar, sinds ze in augustus deze webshop begon.

Haar ultieme tips? Draag één stuk vintage per outfit om je look modern en van deze tijd te houden. Kijk als je tweedehands kijkt goed naar de kwaliteit, loop de naden langs, controleer in het daglicht op verkleuringen en pas altijd even, want maten veranderen nog wel eens in de loop van de tijd. Als je bij Little Vintage Shop koopt, weet je dat het op dat vlak wel goed zit. Jolanda let scherp op kwaliteit en eventuele afwijkingen worden altijd vermeld.

Ik vind het tof dat de stukken in de collectie qua prijs echt concurreren met fast fashion, wat heel fijn is voor iedereen die aan dat prijsniveau gewend is. Geloof me, het duurde bij mij ook even voor ik gewend was aan wat wél eerlijke prijzen voor een kledingstuk zijn en ik vind tweedehands nog altijd de ideale oplossing om je duurzame garderobe betaalbaar te houden.

Top batik L 14,90 euro – Short hoge taille S/M17,90 euro

Winnen & korting

Wie jarig is, deelt uit! Je maakt kans op een cadeaubon van 25 euro van Little Vintage Shop, die onbeperkt geldig is. Jullie krijgen sowieso allemaal een hap van de virtuele taart:  de hele maand april krijg je met de kortingscode LVSlovesKK 15% korting op je bestelling bij Little Vintage Shop. Da’s lekker toch?

Doorknoopjurk S/M 19,50 euro – Vilten hoedje S 13,90 euro

Zo doe je mee

Als ik zelf mee kon doen, wist ik het wel hoor! Of toch niet, want er is zoveel moois te vinden in deze webwinkel. Om mee te doen, hoef je in een reactie op dit artikel alleen maar even te laten weten welk stuk uit de shop jij het liefst in je kast zou willen hebben. Kijk dus even lekker rond bij Little Vintage Shop. Ik ben benieuwd of we dezelfde voorkeuren hebben! Meedoen kan tot en met woensdag 10 april. Zorg dat je een correct e-mailadres invult bij je reactie, want daarop krijgt de winnaar op bericht. Little Vintage Shop verzendt binnen Nederland en België, dus als je daar woont, kun je meedoen. Naar België moet je wel rekening houden met hogere verzendkosten.

De winnaar is inmiddels bekend: Mirjam krijgt de cadeaubon opgestuurd!
Niet getreurd: je kunt nog de hele maand april shoppen met 15% korting met de code LVSlovesKK

KouweKleren behoudt zich het het recht voor om de voorwaarden te wijzigen of mensen uit te sluiten van deelname bij (vermoeden van) misbruik. 

 

 

 1. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Reden om een extra paaseitje te nemen.
  Ik kende deze webwinkel nog niet, maar vind hem erg leuk. Qua wensen twijfel ik tussen de blauwe rok met bloemetjes die jij hebt laten zien en de rode doorknoopjurk https://www.littlevintageshop.nl/product/roze-doorknoopjurk-zakken-m/ en de gele jurk met rode bloemen uit de verwacht categorie ziet er ook veelbelovend uit. Ik doe mee dus.

  1. Die roze jurk is ook leuk ja, heel mooi qua model. Leuk dat je meedoet!

 2. Yaaay gefeliciteerd! Ik doe zeker weten aan de winactie mee want ik heb gezien dat ze een vintage zwarte broek hebben. Ik had eindelijke en zwarte broek bij een kledingruil gevonden, maar ben daar net uitgescheurd… Fijne dag vandaag! <3

  1. Ach nee! De broek die ik bij de kledingruil heb gekregen is dus ook gescheurd, hij was blijkbaar toch wat dun qua stof al. Ik heb hem toch nog 10 keer gedragen, dus wel goed besteed. En voor jou een mooie reden om een kansje te wagen!

 3. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik vind je blog heel inspirerend om te lezen. Littlevintageshop.nl kende ik nog niet. Inderdaad een leuke webshop. Het item waar ik voor val: jurk lange mouw donkerblauw met verenprint. Een jurk waar ik het hele jaar plezier van zou hebben.

  1. Wat grappig, ik ontdek ook weer nieuwe stukken. Mooie jurk. Dank voor je lieve woorden!

 4. Gefeliciteerd met je jubileum 🙂
  Ik heb besloten sinds begin van dit jaar dat ik alleen nog 2e hands kleding koop. Ik heb deze lente/zomer 2 bruiloften, dus ben hard op zoek naar mooie outfits daarvoor.
  De witte met polkadots vind ik erg mooi (al kan ik dan weer geen wit aan naar die bruiloften 😉 )

  1. Wat een mooi voornemen zeg, gaat het goed? Leuk dat je meedoet! Voor de bruiloften zijn er vast ook andere mooie dingen in de shop te vinden.

 5. Proficiat met je blogverjaardag! Ik ga passen voor de winactie, want er is helaas weinig voor mijn maat (XL) en dus niets in mijn stijl. Wel fijn dat je op maat kan zoeken!

  1. De bon blijft geldig hè, Gerlinde! Dus hij kan ook later besteed worden, als je wel iets in je maat en stijl kunt vinden. Dankjewel in elk geval!

 6. Van Harte Gefeliciteerd met je blog-verjaardag! Wat leuk dat je een winactie hebt. 🙂
  Deze webshop kende ik nog niet, maar het heeft een mooie collectie! Ik vond het lastig kiezen, maar ga toch voor de donkerblauwe jurk met lange mouwen en een verenprint.
  Veel succes en plezier voor je blog gewenst!

 7. Alsnog een gelukkige blogjaardag gewenst! Hopelijk komt er nog een aardig aantal jaartjes bij, want ik lees je blog met veel plezier. 🙂 Ik sla de winactie over, maar wil iedereen wel veel succes wensen!

 8. Gefeliciteerd met je blog! 😀 Ik vind het zo tof dat je zoveel aandacht aan tweedehands kleding. besteedt. Ik hou er ook echt van. Leuke webshop ook!

  1. Dat is zo leuk om te horen! Ik blijf het zeker doen, er is nog veel te ontdekken én te vertellen.

 9. Wauw wat gaat de tijd hard! Gefeliciteerd 🙂 En wat een fantastische klapper voor dit verjaardagsfeestje! Ik ga denk ik sowieso alvast iets bestellen met de kortingscode, bijvoorbeeld de zwarte broek van g-star, maar een shoptegoed kan bij vintage echt nooit kwaad! hahah

  1. Fijn dat Little Vintage Shop bij je in de smaak valt! Een zwarte broek komt altijd van pas en voor deze prijs met extra korting kan het eigenlijk niet misgaan. Dankjewel voor de felicitatie!

 10. Gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen! Ik ben echt helemaal gek van vintage en tweedehands, maar ik vind echt dat ik nu genoeg heb, sla even over. Wilde wel reageren, want tja..felicitaties aan jou zijn ook op zijn plek hier!

 11. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik vind je blog zo tof, uniek én inspirerend, omdat je me echt aan het denken zet om verder te kijken dan mijn neus lang is wat kleding betreft. Ik probeer zelf steeds meer een mix te zoeken van af en toe fast fashion, maar ook duurdere eerlijke merken en steeds vaker iets tweedehands. Ik heb het idee dat ik daardoor ook alleen maar meer mijn eigen stijl heb leren ontdekken en vind het inspirerend om te lezen hoe jij je weg hierin hebt gevonden en nog steeds aan het vinden bent 🙂 Ik hoop je artikelen nog lange tijd met veel plezier te lezen.
  Wat een leuke webshop ook trouwens! Daar wil ik wel graag een kansje voor wagen 🙂

  1. Dit is zo leuk om te lezen Romy, ik begin er helemaal van te stralen. Ik vind het weer zo leuk om te zien dat jij een echte tweedehands koopjesjager bent geworden. Het hoeft echt niet allemaal tweedehands, maar het kan zo’n leuke aanvulling zijn. Geweldig hoe jij je dit eigen hebt gemaakt. Laat je me nog even weten welk item in de shop je wel zou willen hebben? Dan maak ook jij kans op de cadeaubon!

 12. Gefeliciteerd! Fijne blog is dit! 🙂 Ik zou gaan voor het olijfgroene tasje uit je blogpost. Zo mooi!

 13. Gefeliciteerd!!
  Dit is de eerste keer dat ik dit blog lees, maar heb meteen de goeie te pakken… hihi
  Love love love vintage!!
  Dus ik zou gaan voor de korte jumpsuit zwart met bloemen
  Of toch voor de jurk in vrolijke kleuren vissenprint..
  Hihi, moeilijk hoor met al die leuke kleding

  1. Dat is het voordeel van vintage: zoveel aanbod en de shop wordt steeds maar aangevuld. Wie weet!

 14. Gefeliciteerd dat je ons al 2 jaar lang inspireert met je superinteressante blog! Zelf ben ik juli vorig jaar pas aangehaakt. Maar gelukkig staan al je artikelen op de site dus heel veel pas later gelezen. En dankjewel voor de traktatie. Met 15% korting zojuist een ‘pre-loved’ spijkerbroek aangeschaft. Niet zo origineel maar ik denk dat hij veel gedragen gaat worden!

  1. Wat leuk dat je de code hebt gebruikt! Hopelijk wordt het een broek waar je veel plezier van hebt. Dank voor je lieve woorden en je fijne reacties altijd, dat waardeer ik heel erg.

 15. Gefeliciteerd met je jubileum!
  Ik volg je al een tijdje geruisloos…:)
  Ben ook groot fan van tweedehands en met name Vintage.
  Little Vintage Shop kende ik nog niet. Fijne tip weer.
  Ik zou gaan voor de zwarte wranger broek. Niet heel spannend,
  maar wel iets wat ik heel erg nodig heb. En hij is super lang.
  Zie je niet vaak.

  1. Wat leuk om van je te horen! Fijn een broek die lekker lang voor je is. Ik moet juist alles altijd inkorten of oprollen, maar dat is toch makkelijker.

 16. Ik ontdek net op tijd je site! En Littlevintageshop.nl😀. Ik koop tweedehands tot nu toe altijd in winkels, maar ik zie een hoop moois voorbijkomen op de site. Ik doe dus graag mee met de winactie en ik zou gaan voor de rood/witte jurk met riempje en de tas Vintage means pre-loved 😊

  1. Leuke keuzes! Wie weet! En anders kun je in elk geval nog met korting shoppen de hele maand april.

 17. Gefeliciteerd met je blog verjaardag Herm!! Echt lekker bezig ermee! Ga vooral zo door! Leuke winactie voor je lezers trouwens! Ik sla hem over, even rond gekeken, maar zag niks leuks voor mij in m’n maat 😜

 18. Hieperdepiep HOERA natuurlijk! Ook ik ben me het afgelopen jaar nog meer en meer gaan realiseren dat we veeeel liever voor onze aarde zullen moeten gaan zijn. Ik kende je nog niet, geloof ik, maar ik word super blij van deze blog! En ik zag een mooie rok voorbij komen… Ik ga snel even verder kijken! 💚

  1. Dankjewel Brit! Wat mooi dat je daar zo mee bezig bent. Als ik je ergens mee kan helpen, mag je me altijd een berichtje sturen.

 19. Gefeliciteerd met je blog! Ik vind die tote bag met ‘vintage means pre loved’ erop denk ik het leukste item.

  1. Pre-loved is een prachtige term hè? Ik ben er helemaal voor om kledingstukken een nieuwe ronde liefdevol dragen te bezorgen, jij ook?

 20. Hiep hiep! Ik volg je vooral op instagram en spiek heel af en toe hier! Ik ben fan van de witte doorknooprok met bloemen! Hij past zo goed bij t weer van afgelopen dagen. (En de rest van mn vintage en tweedehands collectie!)

  Nog vele jaren 🙂

  1. Leuk om van je te horen hier en een mooie keuze! Wat goed dat je meer vintage en tweedehands in je kast hebt hangen. En veel kunnen combineren zorgt ook dat je kleding lekker vaak gedragen wordt, mooi.

  1. Dankjewel Linde! De prijzen vallen enorm mee hè? Duurzaam op een betaalbare manier, dat kan dus ook gewoon. Leuk dat je zo enthousiast bent, een erg mooie rok heb je gekozen.

 21. Er zijn zoveel leuke dingen! Ik wil ze allemaal, maar toch vooral de witte creme jurk met bloemetjes https://www.littlevintageshop.nl/product/jurk-creme-wit-bloemetjes-s/

  Leuke actie, en superveel reacties! Gaat lekker met je blog 😀

  Bij mij in de buurt heb je overigens intens leuke tweedehands dingen- ik koop al best lang geen nieuwe kleren meer! (afgezien van ondergoed en sokken dan) Hele leuke marktjes en winkeltjes, was zelfs een vrouw tegengekomen die net een hoed van een oude cult-leider in de jaren 60 had verkocht- ze had de hele historie achter zo’n hoed ontrafeld. Dat krijg je ook niet met nieuwe kleren 😉
  x

  1. Ah die zou je geweldig staan! Wat tof dat je tweedehands helemaal gevonden hebt en dat er zoveel keus is. De verhalen achter kleding zijn inderdaad zo leuk om te weten, wat heerlijk dat ze dat helemaal had uitgezocht. Nog een spannend verhaal ook! Mijn kleding heeft grotendeels een wat minder spannende achtergrond denk ik, maar dat maakt het niet minder leuk om het een tweede (of soms zelfs zoveelste leven) te geven.

 22. Ik ben het meest fan van de blauwe rok met bloemetjes die ook al in jouw artikel staat. Hoewel ik een leuke zomerjurk ook wel kan gebruiken, dus wellicht dat ik even wacht tot er iets in mijn stijl komt dan. Leuke webshop in elk geval! En natuurlijk megagefeliciteerd, twee jaar alweer!

  1. Jaa, ik ben voor meer jurken in jouw kast! Dankjewel Manouk!

  1. Wat leuk dat het in de smaak valt! Dankjewel, dat is erg leuk om te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.