Dit staat er op mijn fair fashion wishlist #1

Ja hoor, ik kom weer eens met een lijstje aan. Een lijstje van kledingstukken (allemaal fair natuurlijk) die ik de afgelopen tijd tegen het lijf liep en die ik zo mooi vind, dat ik ze best in mijn kast zou willen verwelkomen. Het is geen boodschappenlijstje vol stukken die ik zo snel mogelijk wil aanschaffen. In tegendeel, ik maak deze lijstjes juist om bedenktijd in te bouwen, afwegingen te maken, aan te kijken hoe graag ik iets wil hebben en – niet onbelangrijk – te sparen voor wat ik uiteindelijk echt graag zou kopen.

De tijd die ik nadenk over mijn kledingaankopen wordt steeds langer en dat bevalt me best. Tweedehands aankopen vormen daarop soms een uitzondering. Daar is immers meestal maar één exemplaar van, dus dan ligt de druk wat hoger. Maar ook daar werk ik met – algemenere – wenslijstjes van dingen waar ik naar op zoek ben. Dat kan soms best even duren en dat is helemaal niet erg.

Terug naar dit lijstje. Ik vind het leuk om dit te delen, omdat het mijn smaak weerspiegelt en bovendien laat zien wat voor moois er – in mijn ogen – allemaal te koop is in fair fashion land. Ik ben van plan mijn wensenlijstjes vaker te delen, dus laat even weten of je dat leuk vindt. Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie van de items op mijn wishlist denken.

Zonnebril

Hedin – 99 euro – (Gobi Amsterdam)

Deze noem ik niet voor niets als eerst, want een zonnebril staat bovenaan mijn wensenlijstje. Ik doe al te lange tijd zonder en ik vind mezelf eindelijk volwassen genoeg voor een mooie bril in plaats van een wegwerpexemplaar. Laatst ontdekte ik het merk Gobi en ik vind de brillen echt heel tof. Ik heb al een pas-sessie gedaan in verschillende winkels en het Hedin-model is mijn favoriet. Ik moet nog wel even sparen, en dan kan ik meteen nog even nadenken over de kleur. Wat vinden jullie? Donkerrood of lichtgroen?

Broek

Square Belt Pants (Thinking MU) – 89,90 euro via Sophie Stone

Wat ik hier zo mooi aan vind? De broek is leuk en opvallend, maar basic genoeg om heel erg lang in de smaak te blijven vallen en goed te kunnen combineren. Ik houd van dingen die lijken op een rekenschrift, ik heb ook ooit een blouse met zo’n ruit gehad en baalde enorm toen ‘ie uit elkaar viel. Bovendien heb ik hem gepast in de pop-up store van Sophie Stone, zat hij gewoon enorm lekker en stond het model me mooi. Iets wat ik niet per se verwacht had, een leuke verrassing. Deze kleur zou me dicht bij mijn gezicht een erg ongezonde kleur geven, maar als broek kan het lekker wel!

Top

Bly Bamboo Blouse (Thought Clothing) – 44,50 euro via The Blind Spot

Op het eerste gezicht een simpele top, maar het is weer zo’n berezachte. Ook de net-net-lange mouwtjes vind ik heerlijk, omdat ik mijn mouwen altijd opstroop. Het is een heel mooi, warm rood. Ik heb wel net een vintage rode blouse bij Think Twice op de kop getikt, dus wat dat betreft is dit er misschien een die ik toch moet laten gaan. Al zag ik net wel dat ‘ie er ook in het oker is, oei, verleidelijk. Benieuwd hoe deze blouse me staat? Ik heb haar al mogen passen. Wat vind jij?

Jumpsuit

Linnen jumpsuit (Näz) 105 euro via MaeSue

De kleur, het materiaal, de open rug, de lengte van de pijpen… ik weet niet precies waar ik moet beginnen met het bejubelen van deze jumpsuit. Wat een mooi ding. Ik vond dit pak bij de nieuwe webshop MaeSue, waar je mooie fair fashion vindt van allerlei bekende en verrassende merken. Ook voor mannen trouwens! Ter gelegenheid van de aftrap mag ik jullie een cadeautje geven: 10% korting op een aankoop met de code KouweKleren&MaeSueVoor als jij  er ook iets moois ziet. Je hoeft net als ik je aankoop niet te overhaasten, want de kortingscode is nog geldig t/m 7 juni.

Werk jij ook met lijstjes om je aankoopdrang in toom te houden? Ik ben benieuwd wie er nog meer een bedenktijd inbouwt en of je nog meer goede tips hebt om impulsaankopen te voorkomen. Laat je het me weten?

Alle beelden zijn eigendom van de betreffende merken.