Dit staat er op mijn fair fashion wishlist #1

Ja hoor, ik kom weer eens met een lijstje aan. Een lijstje van kledingstukken (allemaal fair natuurlijk) die ik de afgelopen tijd tegen het lijf liep en die ik zo mooi vind, dat ik ze best in mijn kast zou willen verwelkomen. Het is geen boodschappenlijstje vol stukken die ik zo snel mogelijk wil aanschaffen. In tegendeel, ik maak deze lijstjes juist om bedenktijd in te bouwen, afwegingen te maken, aan te kijken hoe graag ik iets wil hebben en – niet onbelangrijk – te sparen voor wat ik uiteindelijk echt graag zou kopen.

De tijd die ik nadenk over mijn kledingaankopen wordt steeds langer en dat bevalt me best. Tweedehands aankopen vormen daarop soms een uitzondering. Daar is immers meestal maar één exemplaar van, dus dan ligt de druk wat hoger. Maar ook daar werk ik met – algemenere – wenslijstjes van dingen waar ik naar op zoek ben. Dat kan soms best even duren en dat is helemaal niet erg.

Terug naar dit lijstje. Ik vind het leuk om dit te delen, omdat het mijn smaak weerspiegelt en bovendien laat zien wat voor moois er – in mijn ogen – allemaal te koop is in fair fashion land. Ik ben van plan mijn wensenlijstjes vaker te delen, dus laat even weten of je dat leuk vindt. Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie van de items op mijn wishlist denken.

Zonnebril

Hedin – 99 euro – (Gobi Amsterdam)

Deze noem ik niet voor niets als eerst, want een zonnebril staat bovenaan mijn wensenlijstje. Ik doe al te lange tijd zonder en ik vind mezelf eindelijk volwassen genoeg voor een mooie bril in plaats van een wegwerpexemplaar. Laatst ontdekte ik het merk Gobi en ik vind de brillen echt heel tof. Ik heb al een pas-sessie gedaan in verschillende winkels en het Hedin-model is mijn favoriet. Ik moet nog wel even sparen, en dan kan ik meteen nog even nadenken over de kleur. Wat vinden jullie? Donkerrood of lichtgroen?

Broek

Square Belt Pants (Thinking MU) – 89,90 euro via Sophie Stone

Wat ik hier zo mooi aan vind? De broek is leuk en opvallend, maar basic genoeg om heel erg lang in de smaak te blijven vallen en goed te kunnen combineren. Ik houd van dingen die lijken op een rekenschrift, ik heb ook ooit een blouse met zo’n ruit gehad en baalde enorm toen ‘ie uit elkaar viel. Bovendien heb ik hem gepast in de pop-up store van Sophie Stone, zat hij gewoon enorm lekker en stond het model me mooi. Iets wat ik niet per se verwacht had, een leuke verrassing. Deze kleur zou me dicht bij mijn gezicht een erg ongezonde kleur geven, maar als broek kan het lekker wel!

Top

Bly Bamboo Blouse (Thought Clothing) – 44,50 euro via The Blind Spot

Op het eerste gezicht een simpele top, maar het is weer zo’n berezachte. Ook de net-net-lange mouwtjes vind ik heerlijk, omdat ik mijn mouwen altijd opstroop. Het is een heel mooi, warm rood. Ik heb wel net een vintage rode blouse bij Think Twice op de kop getikt, dus wat dat betreft is dit er misschien een die ik toch moet laten gaan. Al zag ik net wel dat ‘ie er ook in het oker is, oei, verleidelijk. Benieuwd hoe deze blouse me staat? Ik heb haar al mogen passen. Wat vind jij?

Jumpsuit

Linnen jumpsuit (Näz) 105 euro via MaeSue

De kleur, het materiaal, de open rug, de lengte van de pijpen… ik weet niet precies waar ik moet beginnen met het bejubelen van deze jumpsuit. Wat een mooi ding. Ik vond dit pak bij de nieuwe webshop MaeSue, waar je mooie fair fashion vindt van allerlei bekende en verrassende merken. Ook voor mannen trouwens! Ter gelegenheid van de aftrap mag ik jullie een cadeautje geven: 10% korting op een aankoop met de code KouweKleren&MaeSueVoor als jij  er ook iets moois ziet. Je hoeft net als ik je aankoop niet te overhaasten, want de kortingscode is nog geldig t/m 7 juni.

Werk jij ook met lijstjes om je aankoopdrang in toom te houden? Ik ben benieuwd wie er nog meer een bedenktijd inbouwt en of je nog meer goede tips hebt om impulsaankopen te voorkomen. Laat je het me weten?

Alle beelden zijn eigendom van de betreffende merken. 

 1. Allemaal mooi!Denk inderdaad dat die broek jou heel goed zal staan. Mooie bril ook. Ik denkt at de donkerrode beter bij je teint past, maar de lichtgroene is wel weer lekker zomers. Toch zeg ik: donkerrood.

  1. Ik vond ze allebei verrassend genoeg wel leuk staan, maar ik denk dat de rode misschien tijdlozer is? Dankjewel voor het meedenken!

   1. Dat weet ik niet hoor, of die rode perse tijdlozer is. Die groene roept bij mij een soort Marilyn-Monroe-altijd-goed-vibe op in elk geval, dus heel klassiek juist. Als ze allebei goed staan zou ik je gevoel volgen. Persoonlijk kies ik dan in geval van twijfel meestal wat het meeste afwijkt van ‘mijn’ norm omdat ik dan denk dat ik kennelijk die afwijking in dit geval kan hebben.

    1. Ha dat is een mooie methode! In dat geval zou ik misschien toch voor de groene moeten gaan. Ik denk dat ik tijdloos misschien meer bedoel als degene die ik minder snel zat zou raken, omdat hij wat minder opvallend is. Maar soms raak je iets bijzonderders wat echt bij je past misschien wel minder snel zat.

 2. Oh wauw dat jumpsuit is echt prachtig!! Boven aan mijn wensenlijstje staat ook een zonnebril, om precies dezelfde reden haha. Nu alleen nog een mooie fair versie vinden. Dit merk kende ik nog niet, ga er direct even kijken 🙂

  1. Ik vond het ook zo lastig! Ik wil echt geen ‘wegwerpbril’ meer kopen, maar er zijn niet heel veel eerlijke zonnebrillenmerken. Bovendien ben ik op zonnebrillen ook nog heel kritisch. Ik was blij Gobi te ontdekken, want deze modellen zijn wel echt mijn smaak. Ze hebben vrij basic en wat meer funky modellen en deze zit er voor mij precies mooi tussenin.

 3. Omdat je specifiek naar onze mening vraagt: de donkerrode zonnebril vind ik het mooist, daar zou ik zelf minder snel op uitgekeken zijn dan op de groene (en het is toch de bedoeling dat je er jaaaren mee doet, he? Zelf heb ik mijn -dure maar helaas niet faire- zonnebril zeker al 8 jaar en ik ben er nog steeds heel blij mee)
  Wensenlijstjes zijn inderdaad een goed idee! Het helpt zeker om op de rem te staan en tijd te nemen om na te denken en te zoeken naar een kledingstuk dat helemaal voldoet aan al je wensen. Bij mij duurt het soms ook een hele tijd voor ik effectief overga tot aankopen, maar mijn ervaring is dat ik juist het meeste plezier heb van een goed doordachte aankoop.

  1. Dat is precies mijn overweging, ik denk dat de rode misschien net iets tijdlozer is. En inderdaad, uiteindelijk heb ik het meest plezier van mijn doordachte aankopen! Ik heb er zeker nog wel eens een tweedehands inpulsvoltreffer erbij zitten, maar inmiddels weet ik door de aandacht die ik aan het definiëren van mijn smaak en stijl heb besteed, weet ik daarbij ook veel beter waar ik wel en niet voor moet gaan.

 4. Die broek is echt geweldig! Ik hou wel van zulke printjes. De kleur van de jumpsuit is prachtig! Leuke website hè, MaeSue? 🙂

 5. Ik vind het echt allemaal tof! <3 Ik wil ook graag een jumpsuit, maar vind het nog wel lastig eentje te vinden die echt goed zit.

  1. Online een jumpsuit kopen vind ik ook wel spannend. Het is toch lastig in te schatten of zoiets echt goed staat hè? Maar er zijn zulke mooie!

 6. Oeh zo tof! Ook al zijn het niet allemaal items naar mijn stijl, ik vind het tof om te zien dat er zoveel nieuws komt!

  1. Ja er is heerlijk veel keus tegenwoordig! Voor de meesten wel wat wils. En anders kun je nog voor tweedehands gaan gelukkig.

  1. Leuke items hè? Er zijn zoveel mooie eerlijke keuzes tegenwoordig, dat is het tonen wel waard!

 7. De broek vind ik gaaf alleen als ik eerlijk ben vind de naden niet zo mooi 🙁
  De jumpsuit vind ik echt prachtig, die kleur <3

  1. Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind het zelf juist wel speels. Elk z’n smaak! Over de kleur van de jumpsuit kan ik alleen maar instemmend knikken.

 8. De kleur van die jumpsuit, zo mooi! Ik denk dat ik me deze zomer ook maar eens een jumpsuit aanschaf, hoewel ik niet zeker weet of ik er wel het figuur voor heb. Het moet natuurlijk wel flatterend zijn, haha. En wat de zonnebril betreft, vind ik de rode de mooiste. 🙂

  1. Lekker passen en proberen! Dank voor je input over de zonnebril. De meeste meningen hier gaan richting rood, maar in mijn omgeving zitten weer groen-fans. Ik peins dus nog even door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.