Fair fashion wishlist #2

Ik vind het leuk om weer een wishlist met jullie te delen met mooie items die ik tegenkwam in de huidige collecties van fair fashion merken. Ik hoor jullie denken: is ze nu al van haar Slow Fashion Summer-geloof gevallen? Maar wees niet bang, ik ben helemaal niet van plan om los te gaan op nieuwe aankopen na drie maanden van niks nieuws (wel tweedehands) kopen.

Dit zijn items die me op zijn gevallen, die in mijn hoofd blijven hangen en waarvan ik wil overwegen of ze een waardevolle aanvulling op mijn bestaande garderobe zijn. Het is zeker niet mijn doel om al deze kledingstukken op korte termijn in mijn kast te hebben hangen, dat zal waarschijnlijk ook niet gebeuren. Maar ik laat jullie graag zien waar ik over nadenk en kan bij sommige stukken ook nog wel wat advies gebruiken! 

Culottes Mira – People Tree

People Tree – 119,95 euro

Deze broek heb ik al gepast bij BrandMission in Haarlem en hij blijft echt door mijn hoofd spoken. Hij stond zo tof! De broek kan zowel casual als chique gecombineerd worden en de broek flatteert me absoluut met de hoge taille en wijde pijpen. De kleur past ook goed bij de kleding die ik heb, dus combineren zal geen probleem zijn.

Het enige waar ik over twijfel, zijn de schoenen die ik er op koudere dagen onder aan moet. Mijn tweedehands muiltjes stonden geweldig, maar daarmee kom ik de winter natuurlijk niet door. Ik heb ook nog grijze laarsjes met een hak en ik ben ook niet bang om een stukje – vrolijke! – sok te laten zien. Hebben jullie nog ideeën?

Jumpsuit Janelle – Kings of Indigo

Kings of Indigo – 189,95 euro

Toegegeven, dit is er eentje ‘voor de lekker’. Ik denk niet dat deze jumpsuit ooit in mijn kast belandt, want nodig heb ik ‘m zeker niet. Maar kom op, die kleur! Alsof je een levende Lonka-karamel bent. It doens’t get any sweeter, right? Ik wil in dit pak door het bos huppelen op zo’n mooie herfstige dag. Kastanjes rapen en pannenkoeken eten, dat werk. Hoogstwaarschijnlijk blijft het gewoon bij de toffe tweedehands jumpsuit van lyocell die ik afgelopen zomer scoorde, maar ik vind deze gewoon te mooi om niet te delen.

Regenjas Original – Maium Amsterdam

Maium – 135 euro

We verkopen deze regenjassen bij mij op werk en na een paar flinke buien op mijn kop én het passen van de groene variant, kwam ik sterk in de verleiding. De regenjassen van Maium zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en worden onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in China.

Het ontwerp is zo geniaal oer-Nederlands als je maar kunt verzinnen: de jassen zijn lekker lang en je kunt de zijkanten openritsen. Door een klein gat kun je je handen steken, zodat de jas op de fiets een soort regenbestendig tentje wordt. Nooit meer natte benen, zo slim! Ik haat regenbroeken namelijk, ik zweet me er kapot in, val altijd om als ik ze uit moet trekken en heb er dan ook geen. Ik heb op dit moment een poncho (wegwaaigevaar) en een toffe korte tweedehands regenjas in mijn lievelingskleur, maar op de fiets zou dit echt een uitkomst zijn.

Kana corduroy trousers – People Tree

People Tree – 119 euro

Heb ik al eens verteld dat ik van corduroy HOUD? Ik denk dat niemand in Nederland zo blij is met de terugkeer van ribfluweel in het modebeeld als ik. In de kleuterklas had ik van die corduroy shorts die ik droeg met de o-zo-hippe (of niet, daar was ik niet mee bezig) contrasterende maillot en ik verlang nog altijd terug.

Sindsdien heb ik er één gevonden in een volwassen maat en die heb ik gedragen tot hij echt te rafelig en verwassen was. Ik heb me ook nog een keer gewaagd aan een werkelijk enorme bruine ribfluwelen chino van Think Twice, maar die was uiteindelijk toch iets te onflatteus om serieus in genomen te worden.

Hoe tijdelijk deze trend ook mag blijken, voor mij is corduroy een blijvertje. Een heel goede kandidaat voor een aanvulling van mijn kast zou deze blauwe broek zijn. Mooie, iets vergrijsde tint blauw en een fijn model. Ik zou hem wel ergens willen passen. Weet iemand waar?