Fair fashion outfit: dagje Groningen

Een blik op een van mijn dagdagelijkse outfits. Ik was een dagje in Groningen en vroeg mijn handlanger een paar plaatjes van wat ik aan had te schieten. Een doorsnee look dus, inclusief ongekamde haren, een uitgelubberd elastiekje en een veel te volle tas.

Het foto’s nemen moest allemaal niet te lang duren want A. ik vind uitgebreid in het openbaar poseren nog altijd een vrij gênante aangelegenheid en B. ik heb ook nog wel iets anders te doen als ik eindelijk weer eens een dag in Groningen ben. Zo kon het gebeuren dat ik op de enige foto waar mijn outfit van voren te zien is ik een vrij maniakale lach op mijn gezicht heb, maar ach, al doende leert men. Wie weet. 

Jeans: is vintage en kocht ik bij Flamingo in Leiden. Hij is vrij dik en ook gevoerd. Het stofje dat je bij de enkels ziet, zit dus aan de binnenkant van de hele broek. Het is zo heerlijk als je tweedehands een broek vind die perfect past.  Echt een ‘uit de was & weer aan’-geval.

Top: ook een tweedehandsje, dat ik kreeg het na een kledingopruiming van een vriendin. Oorspronkelijk komt deze van de Mango en vooral het linnen stofje vind ik fijn. Ik trok er helaas laatst een gaatje in, maar ik vind dat dat niet opvalt.

 • Sneakers: van het fair fashion schoenenmerk Veja. Ik moest ze even flink inlopen, maar nu zijn het droomstappers waar ik makkelijk dagenlang op rondstruin.
 • Tas: Geforceerd tweedehands, want geleend/gepikt van mijn ouders. Hij is echt retro, er staat namelijk reclame op voor een merk waarvan jij en ik niet eens meer weten dat het eigenlijk merk is: multo! Van de mappen dus, grappig hè? Ik houd echt van de hysterische vormgeving en blijf ‘m steeds repareren.

 

 

 

 

 

  1. Klopt! Het was dit keer een nogal spontaan uitje, maar bij een wat meer geplande variant wil ik dat heel heel graag!

 1. Leuk setje! Bij een ‘direct uit de was weer aan’-broek weet je zeker dat je een goede aankoop hebt gedaan, haha. Die top word ik heel blij van 🙂

  1. Ik probeer altijd van harte te ontkennen dat ik een stippentic heb, maar mijn kledingkast helpt daar niet bij..

 2. Leuke outfit hermaan!! die broek vind ik supi! En die top… ik begin bijna spijt te krijgen dat ik ‘m niet meer aan kan. liebe gruBe!!

  1. Hij is echt fijn! Ik heb echt een aantal van mijn lievelingsstukken bij Flamingo vandaan, een aanrader als je weer eens in Leiden bent.

   1. Toevallig ga ik binnenkort samen met een vriendin uit Leiden tweedehands Leiden ontdekken! We gaan zeker bij Flamingo langs. Bedankt voor de tip 🙂

    1. Leuk! Sla als je op vrijdag- of zaterdagmiddag gaat De Overdekte (de kilosale van VNTG) niet over.

  1. Dankje! Hij past ook bij veel, dat maakt ‘m extra fijn.

 3. Leuke dagelijkse look! Winkel in Leiden maar eens even onthouden, binnenkort misschien daar in de buurt. Als je nog eens in Groningen komt en zin hebt te meeten, laat maar weten! 🙂

  1. Oeh als je Leiden aandoet kan dat natuurlijk ook! Geef je ook met liefde een tour langs fijne vintage als je wilt.

 4. Je straalt echt op de foto! Outfits op de foto zetten is voor mij nogal een tijdrovend werkje, want ik ben nogal kritisch ;). Maar deze spontane foto’s spreken echt voor zich. Een toffe tas zeg, echt leuk dat hij nog uit het jaar van je ouders stamt. Nostalgie en originaliteit in één!

  1. Ah wat lief! Ik vind het altijd extra leuk als ik de herkomst van een tweedehands stuk weet, dus dingen uit de familie zijn altijd goed.

 5. Ja superleuk lookje. En inderdaad poseren in het “wild” blijft echt een dingetje, ook voor mij. Ik probeer wel rustige plekjes op te zoeken voor mijn shoots, maar moet wel even over een drempel bij nieuwsgierige blikken. Maar he: alles voor een goede foto toch? Groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.