Fair fashion merk: Beaumont Organic

Laat je niet foppen door de Frans klinkende naam, fair fashion merk Beaumont Organic hebben we te danken aan onze westerburen: het komt uit het Verenigd Koninkrijk. Zoals je al zult vermoeden, maakt het merk gebruik van natuurlijke stoffen, waarvan er steeds meer gecertificeerd zijn. Well done! Nog beter: de kleding wordt onder eerlijke omstandigheden gemaakt in familiebedrijven in Portugal. De lijntjes zijn kort en je kunt er vanop aan dat je al die fijne stukken van Beaumont zonder schuldgevoel kunt dragen.

De collecties bestaan uit kledingstukken die bedoeld zijn om lange tijd mee te gaan. Niet te hip, niet te gek, maar wel mooi en kwalitatief goed. Dat laatste heb ik nog niet aan den lijve ondervonden, maar ik hoop wel dat dat het geval is. Aan de verantwoorde productie hangt namelijk wel een prijskaartje. De prijzen zijn – ook in de uitverkoop – niet gering. Voor mij zou Beaumont Organic dan ook echt een plek zijn om een tijdloos topstuk voor mijn garderobe aan te schaffen, waar ik goed over na wil denken. Gelukkig is dat sowieso mijn streven bij elke aankoop, dus dat scheelt!

De collectie

Er zijn twee zaken die me bijzonder aanspreken aan de collecties van Beaumont Organic. De bijzondere stofkeuzes bij veel stukken en de oversized silhouetten. Houd jij meer van strak, dan is dit waarschijnlijk niet het merk voor jou. Maar zoals jullie weten is, ben ik zelf juist gek op wijdere kleding. Ik vind echt niet alles mooi – gelukkig maar, dat zou mijn Slow Fashion Summer veel te veel op de proef stellen – maar er zijn genoeg stukken die mijn hart sneller doen kloppen.

Tracey-Ann trousers – biokatoen en 2% elastaan –  150,92 euro (sale)

Culottes van corduroy, kan het beter? Het is dat deze broek mijn kleur niet is – al vind ik ik het een prachtige tint – anders zou ik me moeilijk kunnen bedwingen. Wat een pracht!

Deborah dress – katoen en 2% elastaan –  285,07 euro

Deze jurk doet me een beetje denken aan de collecties van Kings of Indigo, waarvan ik zelf ook een oversized jurk in de kast heb hangen. Veel mensen zullen dit een beetje een zak vinden, maar ik houd ervan, zeker in corduroy. Dat materiaal geeft de jurk meer vorm en ook een luxere uitstraling.

Hetty coat – wol –  166,57 (sale)

Een mantel in een prachtige roestkleur. De tweet-achtige stof geeft het een extra Brits tintje. Ik zie mezelf al door het bos struinen, al zou er op een flink herfstige dag wel een truitje met lange mouwen onder moeten.

Lilly-Ella top – biokatoen – 65,69 euro (sale)

Het dubbele streepje maakt deze basic sweater verrassend elegant. Ik houd wel van eenvoudige kleding met een kleine twist. Zo blijft het vrij tijdloos en makkelijk te combineren, zonder meteen superstandaard te zijn.

Adele-May dress – linnen en katoen – 156,51 euro (sale)

Ik kom niet vaak zo’n elegant jurkje van linnen tegen en een little black dress in dit materiaal is iets wat echt bij mij zou passen. De weggewerkte houten knoopjes in het lijfje vind ik ook erg mooi. Ze zorgen bovendien dat je de jurk ook met een open hals kunt dragen. Fijn, die afwisseling.

Fraaie webshop

Naast de mooie stukken de verantwoorde productie, vind ik de webshop van Beaumont Organic zelf ook heel fijn. Je kunt makkelijk en uitgebreid zoeken op kledingstuk, maar ook op materiaal en op details als de lengte van een jurk of het soort mouwen. Ook staat bij elk stuk duidelijk uitgelegd van welk materiaal het gemaakt is en is op de website sowieso veel informatie over de verschillende materialen te vinden.

Als je bestelt, is het goed om rekening te houden met de verzendkosten. Die zijn 15 pond voor alle bestellingen onder de 200 pond. Zit je daar niet op te wachten? Studio Jux (met webshop en een winkel in Amsterdam) heeft ook een paar stukken van Beaumont Organic in de collectie. Zou jij ook iets naar jouw smaak kunnen vinden bij dit eerlijke merk?

De afbeeldingen zijn eigendom van Beaumont Organic.