Cadeaus die je heel goed tweedehands kunt kopen

Nu we op jacht gaan naar de laatste Sinterklaascadeaus (of misschien al vroege kerstcadeautjes), wil ik jullie er graag even kort aan herinneren dat cadeaus niet altijd nieuw hoeven te zijn. Sterker nog: je doet naast de ontvanger ook de aarde een groot plezier door (een deel van) je sinterklaas- of kerstcadeaus tweedehands te kopen.

Het loont echt de moeite om eens rond te kijken op Marktplaats, in een kringloopwinkel of zelfs in je eigen kast. Veel spullen kunnen prima nog een ronde mee. Om je op ideeën te brengen, heb ik een lijst gemaakt van cadeaus die je net zo goed tweedehands kunt geven.

Leuke tweedehands cadeaus

 • Boeken: kopen kan heel goed via Marktplaats, Boekwinkeltjes.nl of de kringloop, maar denk ook eens aan de pareltjes in je eigen kast die je niet meer gaat herlezen
 • LP’s: ook hier zijn Marktplaats, de kringloop of uit je eigen collectie de plekken om iets moois te vinden
 • Gezelschapspellen: alleen even kijken of het compleet is!
 • Speelgoed: wist je dat er door het hele land bijeenkomsten van Recycle Sint worden georganiseerd waar je jouw oude speelgoed kunt ruilen tegen iets nieuws? Zo heb je gratis een nieuw cadeau en heb je meteen gelegenheid om wegstoffend speelgoed een nieuwe kans te geven bij een ander!
 • Familiestukken: hoe mooi is het om een geliefd erfstuk door te geven met een pracht van een gedicht erbij?
 • Kleding: je hippe zoon of nichtje maak je vast blij met een bon voor een mooie vintagewinkel
 • Praktische cadeaus: ben ik sowieso wel fan van, ik krijg graag dingen die ik nodig heb. Wat dacht je van spullen voor een hobby – een paar paardrijlaarzen of een naaimachine – handig gereedschap of een keukenapparaat? Allemaal volop verkrijgbaar via Marktplaats

BONUSTIP: Koop geen cadeaupapier, maar verpak je pakjes in papier dat je hebt opgespaard, mooie foto’s uit tijdschriften die je niet meer leest (de Allerhande werkt ook prima), restjes stof of een leuk blik van de kringloop.

Deel je idee!

Heb jij zelf nog tweedehands cadeau-ideeën? Dan vind ik het heel leuk als je ze wilt delen in de reacties. Een portie extra inspiratie voor alle sinten en kerstmannen en -vrouwen kan immers nooit kwaad.

 1. Wat een goeie ideeën! Ik zag recent ook een filmpje over het inpakken van je cadeautjes met oude kleding die je toch weg wilde doen. Of met oud papier en dan het opvrolijken met lint geknipt van oude kleding. Dat vond ik ook een leuk idee!

 2. Inpakken doe ik altijd in oude kranten en dan een touwtje (hennep;) eromheen. Als je een beetje een leuke blz. uitkiest, ziet dat er heel leuk uit. Al veel positieve reacties op gehad. En dus geen plakband, alleen hergebruikte krant en een touwtje van natuurlijk materiaal.

  1. Heel leuk! Ik gebruik meestal wel plakband, maar misschien kan ik dit ook eens proberen.

 3. Ik ben echt dol op praktische cadeaus haha! Ik vraag altijd wat ik toch al van plan ben te kopen 🙂

  1. Heel slim, ik heb hetzelfde! Vraag je ook wel eens om een tweedehands versie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.