Shoppen op Blue Monday? Deze dingen maken jouw dag wél echt beter

Man-o-man, opeens is Blue Monday óók alweer een dag die we blijkbaar alleen kunnen overleven door ons suf te kopen. De Blue Monday-aanbiedingen vliegen me dit weekend om de oren. Na Black Friday, Sinterklaas en kerst staat de retail blijkbaar te springen om ons een nieuw excuus voor kopen-kopen-kopen aan te smeren.

Weten we ons in deze maatschappij dan echt geen andere manieren om het ‘blehg, januari’-gevoel (als je daar al last van hebt, het wordt ons volgens mij vooral ontzettend aangepraat) te verdrijven? Natuurlijk wel! Laten we al die opdringerige aanbiedingen negeren en er gewoon een heel fijne dag van maken!

Zo wordt Blue Monday een geweldige dag

 1. Ga lekker naar buiten. Raap wat zwerfafval op voor een extra goed gevoel.
 2. Bel een leuk iemand die je te lang niet gesproken hebt.
 3. Teken een belangrijke petitie. Zo maak je de dag ook voor een ander net iets mooier. Of gebruik één van de andere manieren om iets te geven zonder geld uit te geven.
 4. Ga sporten. Haha, dit mag ik eigenlijk niet zeggen, want ik ben echt de minst sportieve persoon op deze aarde. Maar ik heb van horen zeggen dat je je van sporten beter kunt gaan voelen. Simpelweg een klein beetje meer bewegen telt ook, wat mij betreft.
 5. Knuffel extra lang met je lief, een ander leuk persoon of je huisdier.
 6. Slaap uit of ga juist extra vroeg naar bed, eventueel met een fijne film of een goed boek.
 7. Maak een feestontbijt voor jezelf klaar. Croissantje, sapje en er even de tijd voor nemen.
 8. Knoop een praatje aan met een onbekende.
 9. Doe een gekke fotosessie. Je weet wel, zoals vroeger in de badkamerspiegel. Deel de meest geslaagde (annex de allerraarste) in je favoriete appgroep en daag de anderen uit hetzelfde te doen.
 10. Ga een dagje offline (desnoods om je werk heen) en maak zo tijd voor dingen waar je met digitale afleiding niet aan toe komt.
 11. Deel vandaag minstens drie complimenten uit. Wedden dat je iemand laat stralen?
 12. Stuur een kaartje naar iemand die dat wel kan gebruiken. Niet kopen natuurlijk, je hebt vast nog wat op voorraad. Of knutsel zelf iets in elkaar!

Ga jij nog iets doen om morgen een extra zonnig randje te geven of vind je het hele concept van Blue Monday sowieso maar onzin?

 1. Ik geloof ook niet zo in blue monday, want voor mij is het gewoon een hele normale maandag! Het shoppen sla ik sowieso over, maar los daarvan zijn dit fijne tips voor een fijnere dag. Ik moest wel lachen om je puntje over sporten. Ik zit nu ook in een totaal niet sportieve fase, maar ga vanmiddag wel een flink stuk lopen. Dat telt ook toch?

  1. Helemaal mee eens! Ook met het meetellen van je wandeling, haha. Ik ga vanmiddag denk ik naar werk lopen in plaats van op de fiets. Ben ik toch wat langer buiten op deze mooie dag.

 2. Super slim om het zo een hele andere draai te geven 😀 Ik vind mindset zo belangrijk en denk dat we daar héél veel mee kunnen bereiken en daarmee ook ons beste beentje mee voor kunnen zetten 🙂

  1. Ik was echt een beetje verontwaardigd van al die reclame, dus inderdaad: gauw een andere draai. Met die heerlijke blauwe lucht vandaag is deze dag sowieso goede, wat mij betreft.

 3. AH wat erg dat er nu iets commercieels aan wordt gehangen! Fijn dat je er even over blogt op deze manier 🙂 Ik ga gewoon lekker genieten van mijn pilates-les op werk, elke maandag weer een feestje (achteraf dan, hehe)!

  1. Heel stom! Hou toch op, dacht ik. Dingen doen waar je trots op kunt zijn is inderdaad ook perfect voor een goed gevoel.

  1. Jij hebt je algoritmes duidelijk beter getraind, haha! Met die blauwe lucht alleen al kunnen we vandaag dolgelukkig zijn!

 4. Ik was net buiten met de hond. Veel te warm voor een muts en wanten! Daar wordt een mens niet blue, maar heel erg vrolijk van! Ik kreeg zelfs dpontaan zin om de keukenkastjes schoon te gaan maken (oké, ook wel een beetje omdat ze er zo met de zon erop verschrikkelijk uitzagen😁) . Ik ben juist altijd blij als het weer januari is. Al dat decembergedoe weer voorbij en de dagen worden dan al weer ietsje langer. Desalniettemin vind ik jouw insteek heel goed!

  1. Ha, als je vrolijk wilt gaan schoonmaken, moet het inderdaad wel een goede dag zijn.

 5. Aah wat een leuk artikel en goede tips 🙂 Ik zag ook al Blue monday aanbiedingen voorbij komen, kan me niet herinneren dat dat voorgaande jaren ook zo was. Zo stom!

  1. Nee, ik ook niet! Ik werd een een beetje treurig van. Maar mijn dag was juist heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.