30-Wear Rule: over de helft! Update #2

Feest! Ik heb de helft van mijn kledingstukken minstens dertig keer gedragen. Het waren deze zomerse muiltjes van Miista waarmee ik over de helft stapte. Dat betekent dat ik weer een eind verder ben in mijn 30-Wear Challenge. Ik wil pas weer nieuwe kleding kopen, ruilen of krijgen als ik 2/3 van mijn kleding minstens dertig keer heb gedragen en dat doel komt langzaam maar zeker dichterbij.

Deze muiltjes zorgden dat ik nu de helft van mijn kast minstens dertig keer heb gedragen.

Zo gaat het met de challenge

De cijfers

Qua cijfers gaat het de goede kant op. Toen ik in november begon, wist ik van 40 kledingstukken en schoenen zeker dat ik ze minstens dertig keer had aangehad. Nu zijn dat er 54. Ik mag dan halverwege mijn kast zijn, ik ben nog niet halverwege de uitdaging: nog 17 kledingstukken te gaan voor ik mijn doel van 2/3 haal. Ik ben nu meer dan vijf maanden onderweg, dus deze koopstop zou zomaar een jaar kunnen gaan duren.

Intussen heb ik in 2020 al driekwart van al mijn kleding een keer gedragen. Ook dat vind ik goed nieuws, aangezien we pas op een kwart van het jaar zitten. En weer voor shortjes is het nog niet eens geweest.

Lekker veel outfits combineren

Qua cijfers gaat het dus goed en met mijn humeur is het ook prima gesteld. Ik heb nog steeds goede zin! De wisseling van de seizoenen kan nog wel eens shoplust veroorzaken (daar heb ik zo mijn remedies tegen), maar zorgt bij mij nu juist dat ik weer extra van mijn eigen kast geniet. Ik heb mijn zomerkleding uit de berging gehaald en zie nu weer tal van nieuwe mogelijkheden.

Het online onderzoekje naar mijn stijlpersoonlijkheden heeft ook zeker bijgedragen aan nieuwe outfit-inspiratie. Ik zie nu aspecten van kledingstukken die ik eerder niet kon verwoorden. Ik zoek nu naar de balans tussen mijn verschillende stijlpersoonlijkheden binnen een outfit en dat levert verrassende nieuwe combinaties op.

Challenge-in-challenge

Ik kan het niet laten en heb ook weer een nieuwe uitdaging bínnen deze uitdaging bedacht: de komende maand (geteld vanaf eerste paasdag), draag ik geen spijkerbroeken. Tenminste, de lange laat ik even in de kast liggen, shorts mogen wel, mocht het daar weer voor worden. Net als andere denim stukken als rokjes, blouses en mijn spijkerjacks.

Niks tegen spijkerbroeken, maar het is wel heel makkelijk om steeds naar te grijpen. Door dat even bewust niet te doen, krijgt mijn andere kleding weer extra kansen. Ik ga zoveel mogelijk van mijn outfits proberen te delen op Instagram, daarvoor gebruik ik #skipthejeans.

Meer over de 30-Wear Challenge

  1. Ik wil al heel lang deze challenge doen, alleen weet ik niet zo goed waar ik mee moet beginnen. Ik vind het ook lastig om te bepalen wat ik al zeker 30 keer heb gedragen. Je artikel over de regels van de challenge ga ik eens doornemen en wellicht dat ik hem binnenkort ga doen. Je bent trouwens echt goed bezig!

    1. Wat mooi dat het je inspireert Rosanne! Houd je al bij hoe vaak je je kleding draagt? Anders is dat in elk geval een mooi begin. Je kunt ook beginnen met een onderscheid maken tussen de kleding waarvan je zeker weet dat je het dertig keer gedragen hebt en kleding die je zeker niet zo vaak gedragen hebt of waarover je twijfelt. Dan kun je van daaruit onderzoeken waarom je sommige stukken minder draagt en wat je eraan kunt doen om dat te veranderen. Een tijdje niks kopen helpt dan zeker, maar ook actief op zoek gaan naar nieuwe combinaties met minder gedragen stukken. Dat kun je zelfs op papier doen eerst (https://kouwekleren.nl/outfits-experimenteren-op-papier/). Veel succes en plezier en laat het me vooral weten als je nog vragen hebt!

  2. Halloo Hermien! Wat ben jij goed bezig zeg met je eigen challenge, en alle uitdagingen die je daar nog eens bij verzint! Ik heb vorige week een Skipthejeans week gehad. Alleen jurkjes en rokken aan gehad. Want het is precies dat wat je zegt je pakt zo makkelijk even je jeans uit de kast. En weet je wat ik ga met je mee doen. Ik heb vandaag wel een jeans aan.. oeps.. Maar geen gewone een roestkleurige met zwarte pantervlekken.. eentje die ik ook vaker in de kast laat liggen dan dat ik hem aan heb.. Zo onwijs zonde. Dus ik vind dat ik deze wel mag blijven dragen dan de komende maand ? =) hihi.

    1. Wat leuk dat je meedoet en dat je zelfs op hetzelfde idee gekomen was! Zo’n bijzondere broek verdient het inderdaad juist om gedragen te worden. Het draait inderdaad om het mijden van de makkelijke keuze en juist andere kleding een kans te geven. Daar past die broek dus helemaal bij!

  3. Hey Hermien. Toffe challenge en knap dat je het allemaal bijhoudt. Leuk ook om nieuwe combinaties te zoeken en vinden. Dat geeft altijd weer een kick. Skip the jeans: hoe verzin je het! Ik draag my blue friend best vaak. Maar ik hou ook van rokken en jurken. Gelukkig kunnen die komend seizoen weer.

  4. Jij hebt inderdaad ook een geweldige collectie jurken en rokken. Leuk om die extra vaak te dragen, al is er natuurlijk niks mis met een fijne spijkerbroek op z’n tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.