Vier blogdoelen voor KouweKleren

Vandaag even iets over mijn grootste hobby. Ja, je raadt het al: KouweKleren. Schrijven is altijd al een favoriet geweest – mijn opstelschrift op school was altijd binnen no time vol – maar KouweKleren mag ik inmiddels toch wel mijn allerfavorietste favoriet noemen. Ik kan het doen wanneer ik er zin in heb, laten als er even niets te vertellen valt – ik wil jullie ook absoluut  niet vervelen met saaie omdat-het-moet verhalen – en ik kan het hebben over wat ik maar wil. Luxe toch?

Maar, even over dat ‘wat ik wil’. Het is best goed om daar af en toe eens bij stil te staan. Er zijn een paar dingen waar ik graag meer aandacht aan wil gaan schenken. En dus deel ik die met jullie, want dan kun je me eraan houden. Of niet natuurlijk, want misschien vind je het wel ontzettend slechte ideeën. Dan hoor ik het natuurlijk ook graag! Ondanks mijn meer minimalistische insteek, draait het vandaag even om ‘meer, meer, meer!’. Ook wel eens lekker.

blogdoelen

 1. Meer kleren
  Nee, ik ga me niet lens shoppen om mijn kast overvol te krijgen, dat zou een vreemde omslag zijn. Ik wil graag regelmatiger schrijven over fair fashion. Mijn blog heet niet voor niets KouweKleren, het is de fast fashion die me zo mijn neus uitkwam dat ik besloot dat er iets veranderen moest. Inmiddels zijn daar tal van groene onderwerpen bijgekomen, maar schrijven over eerlijke mode vind ik nog steeds superbelangrijk. Niet alleen omdat de modeindustrie een enorm vervuilende en uitbuitende is, maar ook omdat kleding zo’n belangrijk onderdeel is van ons dagelijks leven. Als we daar op een positieve manier zorgvuldiger mee omgaan, zijn we al zo’n enorme stap verder. Eigenlijk zou toch minstens elke week wel een klerengerelateerd artikel moeten verschijnen, vind ik. Ik ga mijn best doen.
 2. Meer mij
  Hoewel ik altijd probeer om elke post persoonlijk te maken – nou ja, probeer, eigenlijk gaat het automatisch, ik ben een beetje een anekdotefabriek – lijkt het me leuk om nog wat meer van mezelf te laten zien. Met name van mijn persoonlijke smaak en stijl. Wat hangt er in mijn kast, waar banjer ik in rond, wat zijn mijn lievelingsspullen, dat soort dingen. KouweKleren kan nog wel wat meer smoel gebruiken en juist het terrein van kleding biedt daarvoor mogelijkheden. Het voelt voor mij nog superonnatuurlijk om outfitkiekjes te schieten en vanwege mijn kleine en donkere woonsituatie moet ik altijd naar buiten voor foto’s (kou-alert, help!). Ook een fotograaf charteren kan soms lastig zijn, zeker op grauwe, kouwe dagen.
 3. Meer structuur
  Mijn interesses op groen vlak worden alleen maar breder en dat vraagt om een nieuwe indeling van het menu. Voorlopig is de categorie ‘groene gedachten’ erbij gekomen, maar ik wil de tijd nemen om uit te zoeken hoe ik de dingen waar ik nu tegen aan loop kan verbeteren, zodat alles weer klopt. Het kan dus nog even duren, maar kijk niet vreemd op als mijn blogthema’s over een tijdje anders worden genoemd of zijn ingedeeld.
 4. Meer beeld
  Ik blog omdat schrijven mijn favoriete vertelmanier is. Mijn verhalen zijn een stuk minder gestructureerd als ik ze in real life vertel, het is denk ik een geschiedenistic. Maar fijne plaatjes worden toch ook gewaardeerd en daar ondervind ik wat beperkingen. Fotografie is niet mijn lievelingsbezigheid, ik ben geen natuutalent en ook hier komt de ‘grotto’ (zoals mijn huisgenoten ‘m graag noemen) waar ik woon weer om de hoek kijken: zeker in de winter allerminst een fotogenieke omgeving. Voor dit stuk heb ik weer eens wat geprobeerd en ik wil hier mee blijven oefenen.

 1. Als je graag mooie foto’s wilt een keertje kun je altijd vragen: mijn babyspiegelreflex en ik zijn veel beschikbaar en met wat geluk is zelfs Hugo’s fancy camera in de aanbieding 😉
  Mijn favoriete plek voor spullenfoto’s is mijn eettafel of de vloer in de gang 😛

 2. Ah mooie plannetjes! Dat tweede puntje juich ik helemaal toe, lijkt me leuk om meer van (jou en) je kledingstijl te zien en te lezen 🙂 En jammer dat we zo ver van elkaar vandaan wonen, anders leek het me best gezellig om een keertje ongegeneerd outfitfoto’s van elkaar te maken, haha. Oh, en volgens mij mist er nog een stukje aan het eind van je tweede puntje.

  1. Hé ik dacht dat ik dat had weggehaald. Nu ga ik het aftypen ook! En ja, dat zou leuk zijn, wie weet is eens van ons nog eens bij de ander in de buurt!

 3. Wat een mooie voornemens! En een goudentip als het op fotografie in de nacht aankomt; speel met de isowaarden. Technisch verhaal wat die zijn, kort door de bocht helpt het mij altijd om mijn foto’s lichter te krijgen!

 4. Fijne doelen Hermien! Ik wil heel graag outfitjes van je zien en favorieten. Je had een artikel met duurzame schoenen en die vond ik zo leuk! En misschien word het ook eens tijd voor een nieuwe ‘about me’ foto? Hoewel ik wel altijd heel hard moet lachen als ik ‘m zie 😉

  1. Misschien wel, maar als ik eraan denk dat ik daar een speciale ‘leuke blogfoto fotoshoot’ voor moet inlassen, heb ik daar niet echt zin in. Ik houd meer van spontaan, maar wie weet, vast wel een keer.

    1. Dat weet ik hoor! Ik denk soms ook wel eens dat het tijd wordt voor een ander (en mijn moeder is het helemaal met je eens, haha) maar zo lang ik nog geen hoe en wat heb bedacht blijft deze gekkerd nog even staan.

 5. Wat een mooie doelen om aan te werken en wat heb je een onwijs leuke schrijfstijl! De anekdotefabriek, haha! Daar houd ik wel van 🙂 Je foto boven dit stuk is trouwens erg mooi geworden! Volgens mij gaat fotograferen je een stuk beter af dan je denkt.

 6. Ik ben benieuwd hoe het je vergaat met je vier doelen! Lees graag over andermans outfits en vooral als ze verantwoord zijn.

 7. Goeie doelen wat mij betreft! En ondanks dat ik je fair fashion artikelen heel leuk vind, vind ik het juist wel tof dat je steeds breder georiënteerde artikelen schrijft. Echt tof. Ga zo door!

  1. Lief Merle! Ook andere artikelen blijven zeker komen hoor, ik wil alleen voorkomen dat ik de fair fashion uit het oog verlies door al het andere interessante dat op mijn pad komt en door mijn hoofd spookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.