Twintig redenen om tweedehands te kopen

 1. Kringloopwinkels zijn hilarisch. Je vindt er de leukste, maar ook de lelijkste spullen. Vermaak gegarandeerd.
 2. Voor heel veel spullen maakt het helemaal niks uit dat het al eens gebruikt is (boeken, lp’s… maar ook een kast, plant of galajurk).
 3. Als je iets wilt, moet je echt op zoek. Dat geeft je nog wat bedenktijd.
 4. Je hoeft je niet schuldig te voelen als iets toch een miskoop blijkt. Gewoon weer doorverkopen of terug naar de kringloop brengen.
 5. Je kunt echt alles tweedehands vinden. Alleen even bedenken waar je moet zoeken.
 6.  Je maakt er een verkoper oprecht blij mee. Blijer dan de kassajongen bij de Hema.
 7. Het is zo ongelofelijk goedkoop. Dus kun je dingen kopen die normaal gesproken boven je budget zijn.
 8. En dan houd je nog steeds geld over voor ijsjes, koffie en wijn.
 9. Het is een ware sport om die ene parel uit de kringloop of van Marktplaats te trekken (iedereen kan het, lees maar!)
 10. Je doet meteen inspiratie op voor de spullen achterin je kasten waar je zelf nog een leuke duit aan kunt verdienen.
 11. Je vindt nog eens wat unieks. En we zijn toch allemaal ontzettend eigenzinnige individuele individualisten die ons eigen pad gaan?
 12. Je waardeert je spullen meer, omdat je er moeite voor moet doen (lees hier waarom ik denk dat dat goed is).
 13. Het is gewoon veel beter voor het milieu.
 14. Kringloopwinkels steunen vaak goede doelen. Da’s nog een makkelijk karmapunten scoren.
 15. Of ze zijn zélf een goed doel, door werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 16. Er is voor iedereen een manier om tweedehands te kopen. Lees tip één van deze post nog maar eens.
 17. Het spaart verpakkingen uit. Nieuw in doos, waar is dat voor nodig?
 18. Tweedehands cadeaus zijn vaak het persoonlijkst en meest origineel (kijk maar).
 19. Het is perfect voor dingen die je eenmalig nodig hebt, zoals kleding of versiering voor een themafeestje.
 20. Er bestaan al zóóó veel spullen, zullen we die eerst even opmaken?

 1. Ik koop wel vaak spullen tweedehands die nieuw te duur zijn voor me. Zoals bijna al mijn meubels, m’n vaatwasser, m’n surround system plus versterker en m’n spiegelreflexcamera. Het werkt allemaal nog perfect, als nieuw! Pas heb ik nog mijn oude fiets die bij mijn ouders stond verkocht, daar heb ik nog goed aan verdiend ook! En spullen die ik niet meer gebruik, verkoop ik ook weer graag door via MP. Zo had ik mijn surround set geupgrade en het tweedehands setje dat ik had, weer doorverkocht (met winst, hihi). En mijn wasmachine (was al derdehands oid) had ik verkocht en die vaatwasser van gekocht.

  1. Kopen en verkopen, het is allebei leuk en handig ja! Ik vind het ook echt tof als iemand nog plezier heeft van mijn spullen, als ik ze niet meer nodig heb.

 2. Vooral de laatste reden vind ik het zeker waard! Goeie post! Ik moet ook maar weer eens gaan rondsnuffelen bij de kringloop.

  1. Ik stel me wel eens voor dat er de hele dag lepeltjesfabrieken aan het draaien zijn. Terwijl: heb jij wel eens een versleten theelepel gezien? Ik niet.

 3. Wat een mooi lijstje en helemaal waar! Geloof het of niet, maar as we speak zit ik op Marktplaats naar jurkjes te zoeken. Alleen al de sport om net dat ene leuke exemplaar te vinden, maakt tweedehands shoppen zo leuk 🙂

  1. Sinds 2 jaar geen fast fashion meer voor mij. Alles wat ik koop ( op lingerie en sokken na) is tweedehands. Ik doe dat vanwege milieu overtuigingen. Als je bv. eenmaal weet hoeveel grondstoffen er nodig zijn voor een nieuwe jeans…. Maar als je ziet hoeveel kleding nog nieuw met het prijskaartje er nog aan bij de kringloop hangen. . Te gek voor woorden ….

   1. Dat komt behoorlijk overeen met hoe ik erover denk. En een hele poos alweer, goed bezig hoor! Lingerie is voor mij inderdaad ook nog onmogelijk om fair te vinden, eerlijke sokkenmerken vind ik zelf wel makkelijk.

    1. Ja, klopt.. Hier hetzelfde.. In mijn maat is het sowieso al erg lastig om überhaupt fijne lingerie te vinden… Laat staan duurzaam/ fair… Sokken hoef ik eigenlijk nooit te vervangen.. Op de een of andere manier slijten die dingen bij mij nog niet na 10 jaar 😉 Lucky me i guess 🙂

 4. De laatste reden die je aanhaalt is echt helemaal top! Entertainment gegarandeerd in kringloopwinkels! En het is gewoon een ontzettend fijn gevoel als je dan die ene parel vindt.

  1. Ja he? Soms is het thuis nog mooier dan in de kringloop. Dat had ik met dit krukje. Ik dacht eerst dat het nog een lik verf nodig had, maar eigenlijk is het gewoon mooi zoals het is.

 5. Goed lijstje en heeft me wel weer wat meer overtuigd!
  Toevallig net een maand een koelkast tweedehands en nu alweer kapot.. net als mijn fornuisje. Dus heb net veel pech met mijn tweedehands aankoopjes..

  1. Ai dat is zo jammer! Met apparaten loop je inderdaad wat meer risico. Ik hoop dat je binnenkort meer geluk hebt! Misschien eerst weer wat vertrouwen opbouwen met dingen waar je zeker weet wat je koopt? Bij kleding, meubels of een boek kan er war minder mis gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.