Tweedehands vondsten: mijn tassencollectie

De eerste dingen die ik tweedehands ben gaan kopen in mijn leven – ik zal een jaar of 14 zijn geweest – zijn tassen en LP’s. Tassen zijn makkelijk om tweedehands te kopen. Je hoeft alleen te letten op wat je mooi vindt en of ze er een beetje fatsoenlijk uit zien, want passen doen ze gelukkig altijd (behalve in je huis dan, misschien).

Collectie
Vandaag laat ik jullie al mijn tweedehands tassen zien. Op een paar totebags en een rieten picknicktas na is dit trouwens mijn volledige tassencollectie. Mijn laatste andere niet-tweedehands tas gaat vrijdag mee naar een kledingruil, waar ‘ie hopelijk een liefhebbend nieuw baasje zal vinden.

Over die kledingruil gesproken: zoals je zult zien, heb ik best veel tassen. Heel veel ruimte nemen ze niet in, want de meeste zijn vrij klein. Maar toch voelt het wat overdreven. Ik heb twee kleine rode, twee kleine blauwe én twee kleine bruine tasjes. Daarvan kan ik best wat missen, zou je zeggen. Mijn doel is om nog minstens twee van deze tweedehands tassen mee te nemen naar de kledingruil. Misschien kunnen jullie me helpen, want ik vind het moeilijk kiezen.

Deze tas kocht ik bij Hartendief in Leiden kocht, ik vind ‘m vooral fijn omdat er een A4-formaat in past. Ik zag dat bij het hengsel een klein scheurtje is ontstaan, dus ik moet ‘m even laten verstevigen, om te voorkomen dat mijn spullen binnenkort over straat rollen.

Mijn ruitertas kon je al eens in een outfit zien langskomen en het is een van mijn beste aankopen ooit. Ik kocht ‘m via Marktplaats maar hij was tot mijn verrassing echt in nieuwstaat, terwijl ik er maar 50 euro voor betaalde. Inmiddels vertoont het leer wat slijtage, maar dat kan ‘ie goed hebben. Ik ga ‘m wel weer een keer invetten, dan blijft het leer mooi soepel.

Aan dit handtasje kleeft een portie nostalgie, want ik kocht ‘m denk ik rond mijn negende op een rommelmarkt. De kleur vind ik prachtig, hij heeft geen overbodige frutsels en hij ziet er nog steeds netjes uit.

Dit tasje is echt heel klein, er past precies een portemonnee in, maar dan moet ik de sleutels die ik op dat moment nodig heb van mijn gigabos halen, want de hele bos past er dan niet meer bij. Hoewel ik de vorm en kleur nog altijd mooi vind, is dat wel de reden dat ik  ‘m niet meer zo vaak gebruik. Dit is zeker een kandidaat voor de kledingruil.

Dit tasje zat als eens eerder in een artikel over tweedehands vondsten en ik gebruik ‘m dan ook graag. Niet alleen de ronde vorm, maar ook de binnenkant vind ik erg leuk.

Normaal ben ik niet zo van krokodillenleer (hier hartstikke nep hoor), maar bij dit tasje vind ik het wel charmant. Ik kreeg het jaren geleden van een oud-huisgenootje tijdens een grote opruimsessie en ook deze wordt vaak gebruikt. Het perfecte formaat, geen moeilijke gespen en een fijn kleurtje. Ik houd van bruin (nep)leer.

De kleur, de lijnen, het formaat, gewoon echt een fijn tasje.

Maar ja, dan heb ik er dus nog zo één. Een klein beetje groter –  wat soms juist ook weer fijn is – met een klein, goudkleurig detail.  Toch moet een van deze twee binnenkort het veld ruimen. Waar stem jij voor?

De enige clutch die ik bezit en stiekem gebruik ik ‘m nooit. Ik heb gewoon liever mijn handen vrij en daarom een tas met een hengels (of grote jaszakken om alles in te proppen). Maar deze is van mijn oma geweest en daarom ben ik eraan gehecht. Mag dus toch blijven.

Dit tasje is een beetje een buitenbeentje: een stuk kitcheriger dan de rest van de collectie. Ik vond ‘m bij Think Twice in de twee euro-sale en voor dat bedrag komt ‘ie best af en toe van pas bij een feestje.

Als ik het zo teruglees, wordt het vooral een strijd tussen de rode tassen. Vrijdag hak ik sowieso de knoop door, dus als je nog campagne wil voeren voor één van de twee, grijp je kans!

 

 1. Leuke tasjes! Ik heb zelf ook veel tweedehands tasjes. Ze zijn zo leuk, maar ik moet toch zeggen dat ik ze niet genoeg gebruik. Vaak heb ik toch een iets grotere tas mee en de tasjes zijn vaak zo plat, dus er kan inderdaad niet zoveel in. Vind het laatste tasje van jou wel echt leuk trouwens, eens wat anders! Ik vind het moeilijk om voor je te bepalen welke voor de kledingruil kunnen, ik denk toch dat je dan vooral moet kijken naar de tasjes waar je het minst blij van word 🙂 Succes!

  1. Voor overdag gebruik ik vaak ook eerder een linnen tasje of rugtas alias plunjezak, maar ’s avonds en als het verder even kan, gebruik ik de kleintjes wel graag.

 2. Toffe tasjes! Ik vind inderdaad tassen het makkelijkst tweedehands te vinden. Ik hou wel van vintagetasjes en die zijn er in overvloed haha. Ik vind beide rode tasjes leuk, maar de eerste vind ik toch iets leuker. Geen idee waarom, gewoon een gevoel!

  1. Je bent niet de enige, zo te lezen! Ik twijfel vooral om het formaat, maar zo groot is het verschil ook weer niet.

  1. Mijn alleroudste en ik word er ook nog altijd vrolijk van!

 3. Ooooh wat heb je veel mooie tassen! Ik denk dat we echt exact dezelfde smaak hebben, wat toevallig! Ook ik heb veel tassen. Op de een of andere manier blijf ik steeds weer iets moois ontdekken.

  1. De meeste heb ik inmiddels al weer jaren, maar zeker kringloopkoopjes – voor de meeste heb ik minder dan 2 euro betaald – blijven moeilijk te weerstaan.

 4. Goh ik zou eerder het eerste rode tasje bijhouden. De kleur ziet er iets frisser uit en ik denk dat die gemakkelijker kan gebruikt geworden zowel voor casual outfits als tijdens deftigere gelegenheden… Uiteindelijk ga ik bij zo’n dingen gewoon op mijn gevoel af, welke wil ik echt het liefste bijhouden?

  1. Dat is uiteindelijk het belangrijkste he? Ik mag er nog een paar dagen over piekeren.

 5. De eerste rode moet blijven! haha.. Verder een prachtige collectie hoor. In de tweedehands zijn altijd zulke mooie tassen te vinden, allemaal goede kwaliteit en lekker een klein beetje afgedragen. Die oude oma’s hebben smaak hoor 😉

 6. Superleuke tasjes, zeker die half ronde! Goeie tip om tassen bij tweedehands zaken te kopen. Ik ga van de week ook maar eens snuffelen. Welke van de rode tasjes heb je uiteindelijk weg gedaan?

  1. Ik heb jullie advies gevolgd en het kleinste rode tasje gehouden! Veel plezier met je zoektocht, kringlooptassen blijven mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.