Tweedehands vondsten: blouses

Ik was nooit echt een blouse-drager. Vaak vond ik ze vrij stijfjes en dat maakte me voor mijn gevoel erg tuttig. Inmiddels heb ik echter een hele collectie blouses, die ik in de afgelopen jaren bij elkaar spaarde. Waarom ik zo van blouses houd? Met name omdat ze zo veelzijdig zijn. Ik draag ze dichtgeknoopt in mijn broek, openvallend als vest of jas, opgeknoopt of lekker los en oversized. Bovendien zijn ze makkelijk tweedehands te vinden, iets wat bij mij een belangrijke rol speelt. Dat levert ook budgetvoordelen op: de goedkoopste blouses kreeg ik gratis, de duurste kostte me maar liefst 6 hele euro’s.

Dit is één van mijn laatste aanwinsten: een heerlijke blouse die een perfecte vervanger bleek voor een andere, waar ik met pijn in mijn hart afscheid van nam omdat het materiaal niet beviel. Ik vind de print leuk, maar de knoopjes nog leuker.

Deze okergele blouse wordt regelmatig aangezien voor mijn gele velvet jas en ze hebben zeker iets van elkaar weg. In die zin was deze aankoop misschien overbodig, maar toch kon ik deze niet laten hangen. Het is namelijk een blouse van lyocell – een natuurlijke stof gemaakt van houtpulp – en dat is een enorm zacht en luchtig materiaal dat veel duurzame kledingmerken ook gebruiken.

Een iets ouder exemplaar. Ik knipte laatst eindelijk de schoudervullingen eruit – met name omdat ik die niet meer in model kreeg – en daarmee is de blouse weer een veelgedragen blouse geworden. De diepe kleuren gecombineerd met het zwart vind ik prachtig.

 

Deze suède blouse zagen jullie al vaker. Een ultieme topper waar ik in het voor- en najaar niet uit te slaan ben. Ze houdt me zelfs droog bij een flinke regenbui. Ik hoop dat dit mooie, stevige exemplaar nog heel lang mee kan. Mooie knoopjes zijn trouwens ook een terugkerend thema.

Ik houd van simpel met een twist en daar voldoet deze spijkerblouse prima aan. Deze blouse is was meer aangesloten dan de andere in dit artikel en dat is een welkome afwisseling. Ik heb al heel veel complimenten gekregen over de borduursels, ook van vreemden. Een echte aanwinst dus, die voorlopig niet weg mag.

Bij deze blouse viel ik vooral voor de binnenzijde met streepjes. Het is een beetje een gek model, ook door de grote kraag, waardoor de blouse juist heel leuk is om als zomers jasje te dragen. Natuurlijk moeten de mouwen ook hier weer opgerold worden, ik kan echt niet zonder.

Soms kan ik echt vallen voor een detail. Ik houd van stipjes, maar deze blouse heeft eigenlijk meer een eitjes-print. Net anders en daarom net leuker. Ze valt lekker oversized en de stof is ook fijn. En ik kan hierin twinnen met mijn plant! (Daar kwam ik pas achter na het maken van deze foto).

 

 

 

 

 

 1. Wat fijn dat je er zoveel kon vinden! En dat vind ik ook echt een voordeel van tweedehands: lekker goedkoop 🙂

  1. Echt een fijne aanvulling op eerlijk gemaakte kleding op die manier!

 2. Wauw, hier nog een blousejes liefhebber! En wat heb jij een leuke tweedehands blouses gevonden zeg! Het grootste deel van mijn blousejes is gelukkig ook tweedehands. Er zijn zo onwijs veel leuke te vinden. En die foto van jouw rode blouse met je plant, hoe leuk is dat, dat je gewoon kan twinnen met je plant. ge-wel-dig! Die plant ook trouwens. hihi. 😉

  1. Een van de makkelijkste dingen om tweedehands te vinden denk ik. Leuk dat jij ook fan bent! En ja, ik houd echt van die plant!

 3. Wat een fijne vondsten! Ik denk dat de gele of de rode met eitjes wel mijn favoriet zijn 🙂

  1. Wat leuk om te horen! Ik draag de spijkerblouse met de borduursels nu het meest, denk ik. Die schiet je ook makkelijk ergens over aan.

 4. Ik ben ook bloesjes fan! Wat je zegt: super veelzijdig te dragen: in de broek, oversized, opgeknoopt, als jas of blazer. Ik vond ooit een groene bloes voor 2 euro. Nog zelf DIY projectje van gemaakt door er nieuwe knoopjes aan te zetten. Groetjes Sandra

  1. Bij zo’n voordelige vondst is het net wat minder eng om zelf te experimenteren, vind je niet? Groot voordeel, want zo kun je zomaar een echt topstuk in handen hebben!

 5. Ik heb de blouse ook herondekt en wel in Ierland. Daar verkopen ze van die opa-hemden. Je moet wel van die rechte kraagjes houden. De voordelen van deze hemden zijn dat ze ze mooi recht vallen en ze van dat prettig aanvoelende katoen gemaakt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.