People Tree grows on me

People Tree is één van de eerste merken die ik leerde kennen toen ik me in fair fashion ging verdiepen. Ik was niet meteen compleet ondersteboven. Het eerlijke en duurzame merk was niet helemaal mijn stijl: veel ontwerpen waren een beetje ‘degelijk’ naar mijn smaak. Niets mis mee, maar gewoon niet wat ik zocht. Maar het merk wordt steeds veelzijdiger en ook ik kan er steeds beter slagen. En hopelijk veel vrouwen met mij!

Fair fashion pionier

People Tree is een van de allereerste fair fashion merken – we hebben hetzelfde geboortejaar! Een echte pionier als het gaat om het veranderen van de kledingindustrie. Alleen daardoor is het al het volgen waard. En er zijn meer redenen. Ten eerste is de collectie heel uitgebreid. Je kunt er terecht voor kleding, maar ook voor accessoires, sieraden, ondergoed en pyjama’s. Wel allemaal alleen nog vrouwenopties, maar je weet nooit of daar nog eens verandering in komt. Zou tof zijn!

Daarnaast is People Tree is makkelijk te verkrijgen in Nederland. Het merk heeft zijn staat van dienst bewezen en veel eerlijke winkels en webshops hebben elk seizoen weer toffe stukken in hun assortiment.

Steeds meer stijlen

Er valt dus genoeg te kiezen bij People Tree en je kunt er bovendien voor steeds meer stijlen terecht. Het merk heeft me de afgelopen jaren echt verrast. Het is hipper en veelzijdiger geworden. Als je houdt van geinige printjes en echte basics kun je er nog altijd prima slagen. Maar ook ik – met mijn liefde voor minimalisme en wat eigenwijzere stukken – vind er steeds vaker iets moois.

Sterker nog: inmiddels hangen een paar echte topstukken van dit merk in mijn kast, zoals mijn bohotop die ik ’s zomers heel veel draag. Ook in de huidige collectie zit genoeg dat mij kan bekoren. Ik laat een paar persoonlijke favorieten zien.

Jumpsuit

Black Judie Jumpsuit – 169 euro

Simpel maar effectief. Ik houd zelf erg van wat bredere bandjes bij mouwloze stukken. Dat ziet er elegant uit, ik voel me net wat meer bedekt, waardoor zo’n kledingstuk voor mij op meer gelegenheden gepast voelt. En je hoeft niet op je bh te letten! Een culottes-pijp vind ik ook fijn. Zeker bij online bestellingen, omdat het dan net wat minder uitmaakt hoe lang een broek valt.

Geruite broek

Corin Checked Trousers – 102,53 euro

Top met open rug

Tavi Sleeveless top – 89 euro

Ik heb deze volgens mij al eens laten zien, maar het blijft een favoriet. Romantisch, maar niet té. Van stevig materiaal dat de belijning extra goed laat uitkomen.

Culottes van kant

Calista Broderie Culottes – 155 euro

Een broek die bijna als een rok valt door het mooie materiaal. Ik heb één paar culottes met hetzelfde effect en daar voel ik me altijd heel mooi in. Het lieflijke materiaal, maar dan juist wél in zwart, vind ik een fijne tegenstelling.

Boho vibes

Yasmin Print Maxi dress – 195 euro // Yasmin print trousers – 155 euro

De vloeiende lijnen, de soepelvallende stof en natuurlijk de geweldige bloemenprint. What’s not to like? Als je het wat gematigder aan wilt pakken, heeft People Tree ook nog een bandana in deze stof. Ik kon hem bij People Tree zelf niet meer vinden in de webshop, maar nog wel bij The Blind Spot & Wolf & Storm.

De afbeeldingen zijn eigendom van People Tree.

 1. Oh ik hou ook van People Tree! Ik kan het voorlopig wel niet betalen maar af en toe een beetje kwijlen bij al het moois kan geen kwaad 😉 Ik vind de items die je hier toont echt stuk voor stuk prachtig!

  1. Het merk is inderdaad niet goedkoop, al zitten er ook wel meer betaalbare stukken bij. Maar juist de bijzondere vind ik zelf zo prachtig. Misschien kun je een keer een mooi stuk vinden in de uitverkoop! Dan heb je er extra lang over na kunnen denken of het het waard is. Ook op Marktplaats, United Wardrobe en The Next Closet zie ik wel eens mooie stukken van People Tree voorbij komen. Mijn ervaring is dat de kwaliteit prachtig is, dus die kunnen vaak nog wel een ronde mee. Gelukkig is het belangrijkste in duurzamer kleden dat wel ons niet helemaal suf kopen, dus soms is het best fijn als de keuze vast een beetje voor ons gemaakt wordt door de prijs.

  1. Steeds leuker wat mij betreft! Fijn dat jij er ook goed kunt slagen.

 2. Wat een mooie items! Ik zag net op instagram dat je de witte top mocht uitzoeken. Die heb ik ook al een tijdje op het oog. Ben heel benieuwd hoe je hem gaat combineren 🙂

  1. Ik hoop er maandag meer over te kunnen plaatsen al! Het is zo’n prachtige top, ik kijk er ook al het hele seizoen naar.

 3. People tree is wat een twijfelgeval voor me. Ten eerste draag ik niet echt zwart, en bij alle merken inclusief people tree is dat zo ongeveer de meest voorkomende kleur. Soms hebben ze iets dat mooi is van model maar enkel in zwart en donkerblauw, terwijl ik eerder bordeaux of donkergroen zou willen.

  Maten ook natuurlijk: ik heb een uk 6 – 8 en afhankelijk van het model is het dus nogal losjes wat ik ook niet erg mooi vind bij mezelf, en natuurlijk is er ook de prijs. Ze doen het goed maar uitgebreidere maten (in beide richtingen, obviously) en wat meer variatie in hun kleurenpalet zou welkom zijn. Het spijtige is, omdat ze al zo lang bestaan, ze niet meer moeten vechtne om hun plek op de markt en veranderingen invoeren op vlak van maten en stijl dus ‘onnodig’ is, ondanks de uitgebreide vraag van velen.

  1. Ik ben het helemaal met je eens dat veel fair fashion merken meer zouden kunnen uitbreiden zijn qua maten. Toevallig zitten er ook meer zwarte items in dit artikel, terwijl ik ook nauwelijks zwart draag. Het fijne van duurzamer kopen vind ik wel dat je meestal maar heel af en toe iets nieuws wilt of hoeft aan te schaffen. Dan hoeft er bij een merk dus maar één top item voor jou tussen te zitten en kun je de rest lekker laten. Ik ben inmiddels gewend aan iets minder keuze en vind dat juist ook heerlijk. Minder keuzestress. En ik kan gelukkig bijna alles tweedehands vinden, waardoor ik me niet beperkt voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.