People Tree grows on me

People Tree is één van de eerste merken die ik leerde kennen toen ik me in fair fashion ging verdiepen. Ik was niet meteen compleet ondersteboven. Het eerlijke en duurzame merk was niet helemaal mijn stijl: veel ontwerpen waren een beetje ‘degelijk’ naar mijn smaak. Niets mis mee, maar gewoon niet wat ik zocht. Maar het merk wordt steeds veelzijdiger en ook ik kan er steeds beter slagen. En hopelijk veel vrouwen met mij!

Fair fashion pionier

People Tree is een van de allereerste fair fashion merken – we hebben hetzelfde geboortejaar! Een echte pionier als het gaat om het veranderen van de kledingindustrie. Alleen daardoor is dit eerlijke merk al het volgen waard. En er zijn meer redenen. Ten eerste is de collectie heel uitgebreid. Je kunt er terecht voor kleding, maar ook voor accessoires, sieraden, ondergoed en pyjama’s. Wel allemaal alleen nog vrouwenopties, maar je weet nooit of daar nog eens verandering in komt. Zou tof zijn!

Daarnaast is People Tree is makkelijk te verkrijgen in Nederland. Het merk heeft zijn staat van dienst bewezen en veel eerlijke winkels en webshops hebben elk seizoen weer toffe stukken in hun assortiment.

Steeds meer stijlen

Er valt dus genoeg te kiezen bij People Tree en je kunt er bovendien voor steeds meer stijlen terecht. Het merk heeft me de afgelopen jaren echt verrast. Het is hipper en veelzijdiger geworden. Als je houdt van geinige printjes en echte basics kun je er nog altijd prima slagen. Maar ook ik – met mijn liefde voor minimalisme, een tikkie romantiek en wat eigenwijzere stukken – vind er steeds vaker iets moois.

Sterker nog: inmiddels hangen een paar echte topstukken van dit merk in mijn kast, zoals mijn bohotop die ik ’s zomers heel veel draag. Ook in de huidige zomercollectie van People Tree zit genoeg dat mij kan bekoren. Ik laat een paar persoonlijke favorieten zien.

Jumpsuit

Black Judie Jumpsuit – 169 euro

Simpel maar effectief. Ik houd zelf erg van wat bredere bandjes bij mouwloze stukken. Dat ziet er elegant uit, ik voel me net wat meer bedekt, waardoor zo’n kledingstuk voor mij op meer gelegenheden gepast voelt. En je hoeft niet op je bh te letten! Een culottes-pijp vind ik ook fijn. Zeker bij online bestellingen, omdat het dan net wat minder uitmaakt hoe lang een broek valt.

Geruite broek

Corin Checked Trousers – 102,53 euro

Top met open rug

Tavi Sleeveless top – 89 euro

Ik heb deze volgens mij al eens laten zien, maar het blijft een favoriet. Romantisch, maar niet té. Van stevig materiaal dat de belijning extra goed laat uitkomen.

Culottes van kant

Calista Broderie Culottes – 155 euro

Een broek die bijna als een rok valt door het mooie materiaal. Ik heb één paar culottes met hetzelfde effect en daar voel ik me altijd heel mooi in. Het lieflijke materiaal, maar dan juist wél in zwart, vind ik een fijne tegenstelling.

Boho vibes

Yasmin Print Maxi dress – 195 euro // Yasmin print trousers – 155 euro

De vloeiende lijnen, de soepelvallende stof en natuurlijk de geweldige bloemenprint. What’s not to like? Als je het wat gematigder aan wilt pakken, heeft People Tree ook nog een bandana in deze stof. Ik kon hem bij People Tree zelf niet meer vinden in de webshop, maar nog wel bij The Blind Spot & Wolf & Storm.

De afbeeldingen zijn eigendom van People Tree.