De leukste vintage zomerjurkjes

Ik zit al de hele dag naar de druppels op de ramen te koekeloeren. Niks aan! Maar in het weekend krijgen we de zon weer op onze bol, heb ik begrepen. Dus is het tijd voor zomerjurkjes! Zullen we een rondje tweedehands gaan shoppen? Natuurlijk online, zodat jullie niet het halve land door hoeven om zo’n fraai japonnetje te pakken te krijgen.

Zelf kocht ik pas heel fijn wikkeljurkje bij Flamingo, dat ik jullie zodra de zon het weer gaat doen zeker zal laten zien. Maar ook in andere tweedehands en vintage shops is veel moois te vinden voor een zonnige dag. Van elke jurk is natuurlijk maar een exemplaar, dus vergeef me als je dit later lees en naast het net vist. Er is vast nog iets anders voor je te vinden in één van de shops! Wat is jullie favoriet van mijn selectie?

Doortje Vintage

Doortje is een heel bekende naam als het om vintage gaat, de shop bestaat ook al jaren en het aanbod is nog altijd geweldig. Dit is de webshop die me als tiener leerde dat er meer tweedehands bestaat dan de kringloop en ik neus er nog altijd graag rond.

Lichtgeel – M – 36,90 euro // Ruitjes – M – 34,90 euro

Lichtblauw – M – 34,90 euro // Blauwe print – M – 34,90 euro

Little Vintage Shop

Deze shop heeft toch nog een behoorlijk ruim assortiment voor zijn naam. En het wisselt snel, dus het is de moeite om regelmatig een kijkje te nemen. Ik liet al eerder een paar favorieten zien, maar voor een elegante jurk kun je er zeker terecht.

Lichtgroen – L/XL – 21,90 euro // Roze – M – 20,90 euro

Doorknoop – M – 19,90 euro // Bloemen – M/L – 27,90 euro

Phixi

Een webshop vol vintage die ik pas kortgeleden ontdekte. Naast de vele jurkjes vind ik ook de jassenselectie absoluut te moeite waard. Lekker veel printjes! En bij de hoedjes moet ik me ook inhouden.

Bloemen – M – 22,90 euro // Lichtblauw – M/L – 28,90 euro

Geel – M – 26,90 euro // Bloemen – M – 28,90 euro

SugarSugar

SugarSugar vind ik één van de meest sympathieke shops op internet. Een vrolijk en steeds wisselend aanbod en regelmatig leuke acties waardoor shoppen hier nog voordeliger wordt.

Bloemen – 40, 42 – 24,90 euro // Maxi-dress – 36 – 22,90 euro

Denim – 36 – 24,90 euro // Blauw – 42 – 24,90 euro

VNTG

Een vertrouwde favoriet, ik kom graag in de winkel in Leiden. Maar wie niet in de buurt woont, kan online ook goed slagen voor weer een heel ander aanbod. Je vindt hier veel moois in uiteenlopende maten.

Paisley – L – 20 euro // Bloemen – 36 – 20 euro

 Polkadot – 36 – 20 euro // Bloemen – L – 20 euro

Alle beelden zijn eigendom van de betreffende webshops.