Lentekriebels: 10 fashion favorieten van bewuste merken

Ik heb ze te pakken hoor, de lentekriebels. Wat is dat steeds maar verlangen naar iets wat nog niet is? Ik heb zelf enorm de neiging om op de toekomst gericht te zijn, uit te kijken naar wat gaat komen. Ik ben bepaald niet het type dat reuze zen in het ‘nu’ leeft. Natuurlijk geniet momenteel van een warme chocolademelk op z’n tijd en van wandelingen op een knisperend koude winterochtend. Maar tegelijkertijd ben ik bezig met plannen voor ons terras, dat nu nog het ondergeschoven kindje van ons huis is, ben ik al een selectie aan het maken voor de lente capsule in mijn kledingkast en vier ik elke minuut dat de zon later ondergaat. Van mij mag de lente in volle glorie losbarsten.

Lentecollecties

Ik ben niet de enige die alvast vooruit kijkt naat het voorjaar. De ene na de andere lentecollectie druppelt de winkels, webshops en mijn mailbox binnen en ook de fair fashion merken presenteren ons de mooiste kledingstukken. Ik wil jullie hebberige verlangens uiteraard niet zomaar aanwakkeren, maar ik laat jullie wel graag zien dat eerlijke collecties qua gevoel voor stijl zeker niet onderdoen voor die van de ‘gewone’ merken. Dit zijn tien van de mooiste stukken die ik tegenkwam bij de eerlijke modemerken. Wat is jouw lievelings?

Jurk Friday’s Project: katoen, fair, 49 euro
Favoriet: de open rug

Blouse Kings Of Indigo: tencel, fair gemaakt in Bulgarije, 139,95 euro
Favoriet: lekker oversized en wat een kleur

Jumpsuit People Tree: tencel, fair gemaakt in India, 191,72 euro
Favoriet: de geweldige print, de mouwtjes en de slanke taille

Blouse Kings Of Indigo: 70% tencel, 30% linnen, fair gemaakt in Spanje, 139,95 euro
Favoriet: de kleur, de subtiele streepjes en volgens mij zit deze blouse gewoon ook heerlijk

Trenchcoat Jan ’n June: 65% gerecycled polyamide, 35% elastaan, fair gemaakt in Slovenië en Italië, 180 euro
Favoriet: heel elegant met toch een stoer randje in de kraag

T-shirt Armedangels: biologisch katoen, fair gemaakt in Portugal, 39,90 euro
Favoriet: gewoon een goed shirt met een grapje

Trui Thinking MU: biologisch katoen, fair, 99,90 euro
Favoriet: een fijne, eigenwijze lentekleur

T-shirt Armedangels: tencel, fair gemaakt in Portugal, 49,90 euro
Favoriet: het contrasterende randje maakt deze klassieker bijzonder

Gebreide jumpsuit Friday’s Project: 55% katoen, 45% acryl, fair, 79 euro
Favoriet: het verrassende materiaal en de nonchalante fit

Jurk Armedangels: tencel, fair gemaakt in Turkije, 79,90 euro
Favoriet: fijne losse pasvorm, precies de goede mouwlengte (en speciale aandacht voor die geweldige instapschoentjes)

Alle foto’s zijn eigendom van de betreffende merken.