Kledingruilvondsten om mee te experimenteren

Nieuwe kleding koop ik alleen als ik héél zeker van mijn zaak ben: het kledingstuk moet echt bij me passen, goed te combineren zijn met de rest van mijn garderobe, lang mee kunnen en natuurlijk fair geproduceerd zijn. Daarom kan het zomaar een paar maanden duren voor ik de koop doorhak.

Toch ben ik ook niet vies van een experiment hier of daar. Ik probeer mijn kledingstukken op verschillende manieren te combineren en te stylen. Dat geeft meer mogelijkheden om af te wisselen, waardoor ik voor mijn gevoel met minder kleren toe kan en veel tevredener ben over wat er in mijn kast hangt.

Daarnaast probeer ik zeker regelmatig iets nieuws uit, maar dan niet écht nieuw: voor uitprobeersels gebruik ik liever tweedehands kleding. Een eventuele misser is dan niet zo’n ramp, omdat de kleding toch al bestaat en van mij tenminste een nieuwe kans krijgt. Als ik de kleding ook nog eens gratis heb gekregen – zoals de kleding in deze post, die ik op een kledingruil buitmaakte – is er al helemaal geen reden om geen gokje te wagen.

Jumpsuit

Ik ben al een tijdje weer aan het azen op een jumpsuit, maar de perfecte kwam ik steeds niet tegen, niet fair of tweedehands tenminste. Het liefst wil ik een simpele, van een natuurlijk materiaal met culottes-achtige pijpen. Half lang en wat wijder dus.

Ooit had ik een jumpsuit in een vergelijkbaar model als het exemplaar hierboven, van de Primark, jawel, maar dan zwart met een madeliefjesprint. Leuk, maar niet voor de eeuwigheid, dus op een gegeven moment is deze naar de kringloop verhuisd, hopelijk tijdelijk. Het nadeel van jumpsuits blijft ook de onhandigheid met naar de wc gaan. Met deze jumpsuit wil ik testen of ik dat een onoverkomelijk probleem vind of niet. En verder is het een leuk ding voor een feestje!

Blouse

Deze blouse zit geweldig lekker en het patroon is fantastisch. Het is alleen niet echt mijn kleur, ik word er nogal bleek van. Als iemand anders hem graag had gewild, had diegene ‘m zeker mogen hebben. Maar dat was niet het geval en daarom ga ik de blouse een kans geven. Ik heb drie ideeën: de blouse dragen met iets in mijn kleur eronder, een donkergroen shirt bijvoorbeeld. De blouse een verfbad geven, waardoor het patroon hopelijk nog wel zichtbaar blijft maar het meer mijn kleur wordt. Plan drie is het patroon (deels) inkleuren met textielstift. Het leent zich er wel voor. Wat zou jij doen?

Jeans

Deze foto mag dan crappy zijn, de broek vind ik geweldig! De nineties en early zero’s zijn duidelijk terug in het modebeeld, dat zie je wel aan de bloemenapplicaties. Ik zou het nieuw kopen van zo’n jeans denk niet aandurven omdat het toch wel erg trendgevoelig is. Maar nu is het een heel leuk experiment en de broek zit heerlijk!

Eerlijk ruilen

Nog even voor de goede orde: dit waren allemaal kledingstukken die niemand anders op de kledingruil wilde hebben. Anders had ik ze uiteraard met liefde aan een ander gegund: het hele idee is immers dat iedereen tevreden naar huis gaat en de kleding goed terecht komt en veel gedragen wordt. Ik hoop van harte dat ik de nodige draagbeurten aan deze kledinglevens ga toevoegen, het begin is in elk geval al gemaakt. Het bewijs dat ik de broek al gedragen heb, staatop Instagram. Wat denk jij: houden?

 1. Ja, houden! Zelf geen fan van jumpsuits maar bij anderen vind ik het vaak leuk. Broek vind ik leuk zoals ‘ ie is, en je bezwaar met de blouse kan ik me voorstellen. Ik zou zelf niet hebben gedacht aan inkleuren met textielstiften, en vind dat het origineelste alternatief en ik denk ook dat het daar het mooiste van wordt. Iets eronder dragen in de goede klaar haalt het denk ik onvoldoende op om het bezwaar op te heffen en bij verven komen de gestikte naden er vaak niet gekleurd uit en dat doet dan meestal toch wel af aan het resultaat.

  1. Dankjewel voor je tips! Dat van die naden wist ik niet, maar het inkleuren lijkt mij ook het grappigste effect hebben.

 2. Mooie stukken om mee te experimenteren 😊 Ik vind het patroon van de bloese erg leuk maar snap wat je bedoelt met dat het niet jouw kleur is. Denk dat dat voor veel mensen zo is… Ik zou de blouse eerst proberen met iets eronder en anders het experiment met de stift. Verfen b en ik niet zo voorstander van ivm waterkwaliteit. Ik weet niet of het zo is, maar heb het gevoel dat verfen niet goed is voor de waterkwaliteit.
  Ben benieuwd hoe de jumpsuit je gaat bevallen 😃 Toevallig heb ik een tijd geleden een tweedehands jumpsuit met madeliefjes print gekocht. Zou dat die van jou zijn geweest 😉🤔 zelf ben ik ook nog op zoek naar de ideale jumpsuit, een met lange broekspijpen 😊

  1. Ik denk dat verven sowieso de laatste optie is, maar goede tip om in dat geval te letten op de impact van verschillende soorten verf. Haha, dat zou wel heel toevallig zijn, van die jumpsuit. Het is al weer even geleden, dus ik verwacht het niet. Maar wie weet!

 3. Houden, echt alledrie! Leuk om weer eens wat nieuws te proberen, toch? En anders geef je ze de volgende keer weer door. Ik vind die blouse echt heel gaaf, maar ik snap je punt. Ik zou zelf echt bang zijn om ‘m te verprutsen, dus misschien met een ander kleurtje eronder of een vest er overheen. Je kan ‘m ook nog opknopen en dan een gekleurd hempje eronder doen. Ik ben benieuwd!

 4. Leuke stukken! Qua look voor de blouse zou ik eerder verven. Maar inderdaad, verf is altijd chemisch, dus waarschijnlijk minder ecologisch dan sommige andere opties. De jumpsuit vind ik heel mooi! 💛

  1. Zo leuk om te lezen hoe de meningen verschillen. Ik ga eerst iets met styling proberen en dan eventueel een stapje verder. En de jumpsuit zal ik binnenkort ook langs laten komen n een outfit!

 5. Die jumpsuit moet je houden Herm, die stond je echt super tof! Net als de broek, als het mijn maat was geweest, wist ik het wel! Blousje is ook niet echt mijn ding om de kleur ook vooral. Misschien heb je de beste kans met een kleurbad of idd als vestje dragen met een goede kleur eronder. Alles inkleuren is denk ik wel een heel karwei!

  1. De broek vind ik ook echt bij jou passen, misschien kom je er binnenkort nog een tegen! Ik zou het blouseje sowieso maar deels willen inkleuren, maar ik ga eerst styling proberen heb ik besloten. De rest kan altijd nog!

  1. Na al jullie lieve reacties durf ik niet meer anders hoor! Ik ben er ook echt blij mee, toch altijd weer bijzonder hoeveel leuks weer een nieuw adres vindt.

 6. Heel leuk om te zien hoe creatief jij bent! Ik laat dingen al snel liggen omdat ze niet de juiste kleur of vorm hebben, maar je kan het inderdaad gewoon eens proberen, anders dragen, anders combineren, vermaken, kleuren, etc. Ik heb nog een fair fashion jurk die ik heel tof vind, maar hij is nét niet mijn kleur. Ik twijfel nog of ik hem een tintje donkerder ga maken, want ik wil hem natuurlijk niet verprutsen. Als ie nou tweedehands was geweest, had ik het zo gedaan 😛

  1. Ah ik snap je dilemma, dat lijkt mij ook lastig. Niet alleen omdat het je zelf geld gekost heeft, maar ook omdat je de jurk anders nog een tweede leven kunt geven bij een ander. Ik weet ook niet of ik dat zomaar zou durven. Alternatieven zijn kijken of je een wel perfecte jurk voor jezelf kunt vinden en deze verkopen of deze proberen op een andere manier te combineren, met een andere kleur bij je gezicht (sjaaltjes, vestjes, opvallende ketting). Of een keer iets vergelijkbaars verven om te oefenen? Als je het nooit probeert, weet je het effect ook niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.