Deze instagrammers zijn net zo dol op tweedehands als ik

Ik kan het alleen maar toejuichen als er aandacht is voor tweedehands. Meubels, kleding, cadeautjes, pingpongballen, ik vind het allemaal leuk. Al helemaal als die aandacht komt van toffe, stijlvolle mensen die laten zien hoe geweldig het is om niet alles maar nieuw te kopen, maar juist op zoek te gaan naar al bestaande, mooie stukken. Dat houd ik natuurlijk niet voor mezelf. Deze dames laten hun liefde voor tweedehands zien op Instagram en geven je en passant nog tips om zelf de mooiste tweedehands spullen te vinden. Absoluut het volgen waard. 

@ohmariemag

Marlous blogt voor VT Wonen en dat kun je ook wel zien aan haar kleurrijke en stijlvolle feed,  waarop vooral veel van haar interieur te zien is. Ik kan echt met jaloerse blikken naar alle geweldige vintage kastjes kijken en dan heb ik het nog niet eens over de verzamelingen aan moois die erop uitgestald staan. Daarbij komen nog een kersverse baby en de meest geweldige kat. Klikken maar!

 

@trashfashionnl

De naam van Sabine’s account is al geweldig. Het is namelijk zeker geen troep wat ze in kringloopwinkels opduikt. Zo maakt Sabine regelmatig looks van beroemdheden na met haar eigen kringloopvondsten. Voor het complete plaatje shopt ze zichzelf bovendien nog even in de originele foto, wat ik persoonlijk heel grappig vind. Haar blog is ook de moeite waard, vooral haar filmpjes vind ik heel inspirerend, ze schuwt geen enkel onderwerp. Deze week bijvoorbeeld de vraag of ze tweedehands ondergoed draagt..

 

@tinytemplestyling

Noor heeft een geweldig gevoel voor stijl en een garderobe die bijna volledig tweedehands is. Je begrijpt het al: ik kwijl haar Instagram lekker onder. Alleen de talloze maneren waarop ze sjaaltjes weet te knopen maakt het al de moeite waard om haar te volgen. We kunnen trouwens allemaal meeprofiteren van Noors talenten, want ze is ook in te huren als stylist en duurzame personal shopper.

 

@thisisjoan1

Lysanne is net als ik een echte kringloopstruiner. Geen dure vintage voor haar, maar op jacht naar de fijnste koopjes. Volgens mij moet ze inmiddels in een echte schatkamer wonen, want ze heeft er absoluut oog voor. En ik vind het extra leuk dat ze af en toe een snapshot van haar vintage outfits laat zien.

 

Kenden jullie deze dames al? En hebben jullie nog tips voor tweedehandstagrammers die ik zou moeten volgen? 

 1. Handig rijtje! Ik ben er zelf nog niet helemaal van, maar het begint te komen. Ik heb al twee tweedehands items 😀

  1. Het is ook echt ‘oefening baart kunst’ hoor! En bij deze mensen kun je die kunst ook fijn afkijken. Erg leuk dat je tweedehands ook een jans geeft. Supergroen!

 2. Ah, ik volgde alleen Noor, maar meer inspiratie komt altijd van pas. Begin me langzaamaan wat meer thuis te voelen in de kringloopwinkels en pas weer een paar dingen gekocht. Tegenwoordig mag ik ook tweedehands miskopen doen van mezelf, want het ergste wat er kan gebeuren is dat het weer terug in de winkel komt te hangen en ik voor twee euro geleerd heb wat me misschien toch niet staat, haha.

  1. Dat is precies ook mijn instelling! Juist als het tweedehands is, kun je lekker uitproberen en zo je smaak en kledingstijl nog meer leren kennen. Zo lang je huis niet zelf op een afdeling van de kringloop begint te lijken, is dat prima toch?

 3. De Australische Annika Victoria (@littlepineneedle) heeft een heel fijn account. Ze zet ook filmpjes op youtube waarin ze kleding die op dat moment in de mode is namaakt door het zelf from scratch te maken of door kleding uit de kringloopwinkel aan te passen. Ben door haar gaan experimenteren met mijn naaimachine en kan nu leuke rokjes maken van lange wollen oma-rokken. Groet!

  1. Wat goed! Ik ben haar meteen gaan volgen, ik kan altijd wel wat naai-inspiratie gebruiken. Bijzonder dat mensen zo creatief zijn altijd en geweldig dat jij zelf ook aan de slag bent! Ik vind wollen rokjes zo fijn en tweedehands is helemaal mooi.

 4. Wat leuk, ik kende ze allemaal nog niet! Gelijk weer wat nieuwe inspiratie op Instragram opgedaan 🙂

  1. Allemaal nieuw, dat is leuk! Ik kan echt genieten van deze account en bijbehorende blogs.

 5. Whiee zulke leuke accounts! Ik kende de eerste drie nog niet, dus lekker veel nieuwe inspiratie in mijn feed 🙂

 6. Wat leuk dat ik in dit rijtje voorkom! Zelf volg ik Krista Teeri (@kristateeri) graag, zij is aan het experimenteren met capsule wardrobes en heeft een toffe en toegankelijke stijl. Daarnaast ben ik fan van Daisy May (@florencemayvintage) omdat haar foto’s een heerlijke vitage vibe hebben en ze zelf haar items opleukt door middel van borduursels.

  1. Jij hoort hier zeker tussen, ik geniet echt van je veelzijdige outfits. Wat een fijne accounts allebei inderdaad. Florence draagt helemaal ‘mijn’ kleuren en Krista houdt zo te zien net zo van comfortabel als ik. Mocht je nog iets ontdekken: Keep them coming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.