Onze groene terras make-over #2

Jullie konden al zien dat wij ons terrasje hebben aangepakt deze lente. Precies op tijd, want wat hebben we al mooi weer gehad! Echt heerlijk om dan buiten te zitten met een kop koffie of een boek. Omdat we een grote schuifdeur hebben, is het  terras echt een verlengstuk van onze woonkamer aan het worden. Ook de kat is er niet meer weg te slaan en staat regelmatig bij de deur te mauwen om naar buiten te mogen. Hij verschanst zich steevast onder het tweedehands rieten tafeltje dat jullie bij de vorige update al tegenkwamen. Vandaag laat ik jullie de nieuwste aanwinsten zien, met onder meer een prachtig kleed en heel veel planten.

 

Kleed

Met deze vondst had ik flink veel geluk, want het is echt een mooi kleed, in een goed passend formaat. Bovendien kon ik het voor een tientje in eigen stad ophalen via Marktplaats. Opgevouwen paste het gewoon in een grote boodschappentas. Zo’n tweedehands vloerkleed kom ik niet vaak in zo’n goede, staat tegen. Het was helemaal schoon en fris, maar is toch echt een ouder kleed.

Het is een laagpolig vloerkleed, maar we hebben ervoor gekozen het op z’n kop te leggen, zodat het eigenlijk glad is. De kleuren zijn aan de onderkant gelukkig net zo mooi. Het kleed maakt het terras meteen stukken gezelliger, omdat het zacht is om op te zitten – dat doe ik regelmatig – en het onze kille, grijze terrasvloer voor een deel bedekt.

Planten

Planten vind ik niet alleen heel leuk om te hebben, ze zijn ook goed voor een gezonde lucht en de bebloemde exemplaren zijn belangrijk voor bijen en andere insecten. We hebben uiteindelijk een aantal van de planten en potten nieuw gekocht, maar we hebben er ook een paar gekregen uit de tuin van de moeder van mijn vriend. Superlief, want het is nu een gezellig en afwisselend geheel geworden.

De geraniums mochten we gratis meenemen bij het tuincentrum, omdat ze niet mooi genoeg meer waren om te verkopen. Zoals je kunt zien op de bovenste foto, zijn ze helemaal opgebloeid. Een mooie manier om zielig uitziende planten toch nog een kans te geven.

Plantentafeltje

Zoals je ziet, staan de meeste plante niet langer op de grond. Ik mocht deze inklapbare serveerwagen gratis ophalen via Marktplaats. Vrij dichtbij gelukkig, want het was best een lastig ding om op de fiets te vervoeren, omdat het flink hard waaide op die dag. Het was een experiment en misschien willen we nog wel een keer iets anders, maar voor nu is het een erg fijn ding om wat hoogteverschil te krijgen en lekker veel plantjes kwijt te kunnen.

Wensen

Zoals je kunt zien, zijn de meeste van onze wensen voor het terras al vervuld. Het lijkt mij nog wel heel leuk om lampjes op zonne-energie op te hangen die ik in het vorige terras-artikel noemde. Ook ben ik van plan nog een vrolijk kussenhoesje voor op de bank te naaien, misschien wel van de stof van onze gele gordijnen. We zijn nu in elk geval erg tevreden over ons stekje buiten. Wat vind jij ervan?

 

 

 

 

 

 

 

  1. Dankjewel! We genieten er echt van. En Boris misschien nog wel het meest.

 1. Echt superleuk met die veelal tweedehands spulletjes! Over plantjes gesproken: wist je dat je ‘binnenplanten’ na half mei sowieso buiten kunt zetten? (Dan is er gegarandeerd geen nachtvorst meer.) Sommige binnenplantjes heb ikzelf trouwens begin april al buiten gezet. Appartement 4 hoog, dus 0 kans op vorst aan de grond hier. Jij woont toch ook hoger?

  1. Wat een goed idee! Wij zitten inderdaad hoog en extra beschut, omdat het terras aan de galerij is. We hebben dus muren en een dak. Een week nadat we de viooltjes hadden gepoot, ging het weer zes graden vriezen, dus toen hebben we ze wel even binnen gezet.

 2. Wat een heerlijk plekje is het geworden. Kan me voorstellen dat je er helemaal tot rust kan komen.
  En zo leuk, met zoveel tweedehandse spulletjes.
  Hopelijk kan ik mijn man overtuigen om binnenkort nog een keer naar de Kringloop hier te gaan, om te kijken of ik ook nog wat leuke tuinspulletjes kan vinden.

  1. Leuk idee! Je kunt echt verrassend veel vinden in de kringloop, van tuin gereedschap tot meubilair en plantenpotten.

 3. Wat een heerlijke make-over! Altijd fijn, lekker veel planten erbij. En zo’n kleed is ook ideaal he?

  1. Ik vind het kleed heel fijn ja! Ik vond het wel spannend hoe het uit zou pakken, daarom was ik blij dat ik een mooi exemplaar voor een prikkie had gevonden. Maar het is echt een enorme oppepper. Zeker als ik de foto’s in de vorige post terugkijk.

 4. Wat ziet het er gezellig uit, heerlijk! Laat je het kleed gewoon buiten liggen, of moet het ’s avonds naar binnen?

  1. Dankjewel! Ons terras zit aan de galerijkant, dus we hebben muren en een ‘dak’ dat een stuk verder loopt dan het terras. We hebben het even aangekeken, maar zelfs met een flink bui wordt het niet nat en we hebben geen last van dauw ’s ochtends. In de zomer kan het dus zeker blijven liggen, in de winter moeten we nog even zien. Anders was een buitenkleed misschien een betere keuze geweest, want om het nou elke dag op te vouwen, daar zou ik geen zin in hebben. Maar wat dat betreft hebben we dus geluk.

 5. Wat ziet het er leuk uit! Echt een heerlijk plekje zo volgens mij! Dat kleedje is ook wel echt een goede vondst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.