Ik vind het heerlijk dat geel weer in de mode is. Het is al mijn leven lang mijn favoriete kleur (ik ben op zeer jeugdige leeftijd geïndoctrineerd met de gele achterwand van mijn commode) en het is een kleur die lang niet altijd in de winkels hangt. De afgelopen jaren is het geel niet aan te slepen – van pastel tot oker – en ik maak daar maar al te graag gebruik van. Wat is er een mooiere gelegenheid dan het paasweekend om jullie eens mijn gele fair fashion favorieten te laten zien?

Goed geel

 

Rhuuma (Sophie Stone) – lyocell – 89 euro (sale)

Een fijne, klassieke en comfortabele jurk met een lekker eigenwijze lengte. Dit materiaal wordt gemaakt van houtsnippers en in daarmee superzacht en absorberend.

Armedangels (Sophie Stone) – biokatoen – 49,95 euro (sale)

Ik ben lang niet van de coltruien geweest, maar de halfhoge variant kan ik nu heel erg waarderen. Zeker in zo’n waanzinnige kleur.

People Tree (Charlie+Mary) – wol – 180 euro

Betalen kan ik het niet, maar wat een heerlijk vestje. Omdat het zo schattig is, zou ik het stoer combineren met sneakers en jeans.

Becksöndergaard (WatMooi) – riet & pailletten, gevoerd met katoen – 39,90 (sale)

Gaat een helemaal gele outfit je te ver, dan zoek je het gewoon in de details. Deze tas ik echt een vrolijke oppepper voor je outfit.

Anna Treurniet – eco-leer – 24 euro

Dit is een kleur geel waar ik heel erg van houd, maar die me niet staat. Hoe leuk is het dan om er een portemonnee van te hebben?

Op je Paasbest

En, bekijk jij de wereld ook al door een gele bril, dansen de kuikentjes voor je ogen en lijkt het of de zon spontaan je kamer in is gaan schijnen?  Heerlijk hè! Toch raad ik je aan om niet meteen op de bestelknop te drukken om een last minute paasoutfit te scoren. Impulsaankopen zijn immers niet altijd de beste keuze. Denk nog even over je aanschaf na, dat voorkomt dat je een miskoop doet die achterin je kast belandt. Wil je toch nog een leuke outfit voor de Pasen? Kijk dan of je nog iets tweedehands kunt kopen. Met een spontane aankoop van een kledingstuk dat al bestaat, kun je weinig schade aanrichten in je portemonnee en aan de planeet. En onthoud: ook dit feest draait niet om nieuwe kleren. Vrolijk Pasen!

Het beeld in dit artikel is eigendom van de betreffende merken en webshops.