Goed geel: fair fashion in de ultieme paaskleur

Ik vind het heerlijk dat geel weer in de mode is. Het is al mijn leven lang mijn favoriete kleur (ik ben op zeer jeugdige leeftijd geïndoctrineerd met de gele achterwand van mijn commode) en het is een kleur die lang niet altijd in de winkels hangt. De afgelopen jaren is het geel niet aan te slepen – van pastel tot oker – en ik maak daar maar al te graag gebruik van. Wat is er een mooiere gelegenheid dan het paasweekend om jullie eens mijn gele fair fashion favorieten te laten zien?

Goed geel

 

Rhuuma (Sophie Stone) – lyocell – 89 euro (sale)

Een fijne, klassieke en comfortabele jurk met een lekker eigenwijze lengte. Dit materiaal wordt gemaakt van houtsnippers en in daarmee superzacht en absorberend.

Armedangels (Sophie Stone) – biokatoen – 49,95 euro (sale)

Ik ben lang niet van de coltruien geweest, maar de halfhoge variant kan ik nu heel erg waarderen. Zeker in zo’n waanzinnige kleur.

People Tree (Charlie+Mary) – wol – 180 euro

Betalen kan ik het niet, maar wat een heerlijk vestje. Omdat het zo schattig is, zou ik het stoer combineren met sneakers en jeans.

Becksöndergaard (WatMooi) – riet & pailletten, gevoerd met katoen – 39,90 (sale)

Gaat een helemaal gele outfit je te ver, dan zoek je het gewoon in de details. Deze tas ik echt een vrolijke oppepper voor je outfit.

Anna Treurniet – eco-leer – 24 euro

Dit is een kleur geel waar ik heel erg van houd, maar die me niet staat. Hoe leuk is het dan om er een portemonnee van te hebben?

Op je Paasbest

En, bekijk jij de wereld ook al door een gele bril, dansen de kuikentjes voor je ogen en lijkt het of de zon spontaan je kamer in is gaan schijnen?  Heerlijk hè! Toch raad ik je aan om niet meteen op de bestelknop te drukken om een last minute paasoutfit te scoren. Impulsaankopen zijn immers niet altijd de beste keuze. Denk nog even over je aanschaf na, dat voorkomt dat je een miskoop doet die achterin je kast belandt. Wil je toch nog een leuke outfit voor de Pasen? Kijk dan of je nog iets tweedehands kunt kopen. Met een spontane aankoop van een kledingstuk dat al bestaat, kun je weinig schade aanrichten in je portemonnee en aan de planeet. En onthoud: ook dit feest draait niet om nieuwe kleren. Vrolijk Pasen!

Het beeld in dit artikel is eigendom van de betreffende merken en webshops. 

 

 1. Ik zie geel echt héél veel in de winkels hangen, maar ik vind het niet per se een kleur voor mij. Toch heb ik nu wel een trui aan in okergeel haha, stiekem staat het best oké!

  1. Haha toch dus! Ik houd heel erg van oker, mijn favoriete geel.

 2. Ik draag nooit geel, maar het was ooit wel mijn lievelingskleur – geïndoctrineerd door smurfin 🙂 Die trui van Armedangels en de portemonnee zijn supermooi! Voor de Paasdagen ga ik maar eens shoppen in eigen kledingkast, lekker milieuvriendelijk tot op het saaie af 😉

  1. Niks mis met shoppen in eigen kast! Misschien kom je nog tot een leuke nieuwe combinatie? Grappig dat Smurfin je muze was qua lievelingskleur. Ik dacht nog even: moest het dan niet blauw zijn? Maar je had het natuurlijk over haar haar!

 3. Oooh, ik vind geel zo leuk! Maar het staat mij gewoon niet echt goed. In printjes vind ik het wel heel fijn en kan ik het ook wel hebben 😀

  1. Misschien dat echt primair geel jou wel heel mooi zou staan? Maar in details is het ook leuk, kun je lekker je gang gaan.

 4. Ik heb een tijd een okergele winterjas gehad maar op een gegeven moment durfde ik die niet meer zoveel aan omdat ik de kleur voor “op straat” toch te opvallend vond. Best wel stom eigenlijk, want als trui of shirt vind ik het juist heel leuk om te dragen :’)

  1. Ach dat is wel jammer. Maar je moet je natuurlijk wel op je gemak voelen in je kleding, dat is het belangrijkst. Ik heb zelf zelfs twee gele jassen nu, een zomerjas en een regenjas en ik draag ze beide heel graag. Maar als voor jou een trui fijner is, is dat natuurlijk ook heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.