Fair fashion look: het meisje met de gele regenjas

Mensen kunnen me uittekenen in de gele velvet jas op de foto hier rechts, maar er is nog een variant waar ik dol op ben. Ik vind die gele regenjassen al te gek sinds ik ze jaren terug in veel te schattige kindermaatjes voorbij zag komen. Afgelopen week had ik een gelukstreffer bij De Kleretoko: precies zo’n jas, maar dan in mijn maat! Ik kreeg spontaan zin om mijn biezen te pakken en naar de Wadden te vertrekken. Het mag eigenlijk een jas voor de minder optimistische weersvoorspellingen zijn, voor mij is de lente officieel begonnen toen ik deze jas aantrok. En als er toch nog een bui valt, ben ik in elk geval voorbereid.

Preloved look

Deze outfit is bijna helemaal tweedehands. Dat overkomt me steeds vaker, nu zo’n 60 procent van mijn kast uit tweedehands items bestaat (ja, ik heb een overzicht waarin ik dit soort zaken bijhoud. Ben ik ergens toch nog een beetje bèta). Ik zie dat percentage langzaam maar zeker stijgen en dat vind ik heel fijn. Tweedehands is nu eenmaal de voordeligste manier om aan duurzame kleding te komen en wat mij betreft bovendien één van de leukste.

 

Deze stretchy jeans kreeg ik bij mijn laatste kledingruil van Sara, die op haar blog Groen met Saar ook een erg leuk stuk schreef over die avond. Hij heeft een lekker hoge taille en de pijpen zijn enkellang. Kan ik mooi mijn gezellige sokken laten zien!

De blouse kocht ik net als de jas bij de Kleretoko. Zie je de wimperprint op het kraagje? Dat vind ik een grappig detail, dat de blouse ook heel geschikt maakt om onder een trui met een ronde boord te dragen. Ik vind het ook heerlijk dat hij van 100% katoen gemaakt is. Lekker luchtig, ook voor in de zomer straks.

Voetenwerk

Alleen mijn schoenen en sokken zijn nieuw gekocht. De sneakers zijn van Veja en kun je kennen van eerdere outfitposts. De sokken zijn van Braintree, wat nu Thought Clothing is. Ze zijn gemaakt van bamboe. Dat zit heel lekker – superzacht en goed ademend – en de vrolijke streepjes maken het af.

  1. Ik snap dat het niet iedereens ding is, maar geel is altijd al mijn lievelingskleur geweest. Ik ben zo blij dat het weer volop te krijgen is!

 1. Zulke gele regenjassen zijn zo cool! Ik moet ook wat vaker gaan tweedehandswinkelen, alleen ben ik nog nooit schatten tegengekomen. Misschien zoek ik niet goed genoeg. 🙂

  1. Deze was gewoon online voor me voorgeselecteerd hoor! Misschien is dat meer jouw manier? Wel de lusten, niet de lasten. Want vaak is het ook gewoon een kwestie van héél vaak binnenstappen.

 2. Hele leuke jas! En wauw, dat je kledingkast inmiddels voor 60% uit tweedehands bestaat, is echt ZO gaaf! Daar kan ik echt nog wat van leren 🙂 Heel inspirerend!

  1. Langzaam zo gegroeid hoor Sara! Ik begon ooit met tassen van de kringloop en weet nu mijn weg wel heel goed te vinden op de plaatsen waar ik spullen die bij me passen vandaan haal. Maar er komt ook nog wel eens iets nieuws bij hoor.

 3. Leuke outfit!! Fijn om te zien dat je mijn broek draagt.
  Ik wil ook al een hele tijd een gele regenjas <3 maar ik heb nog een goede regenjas en twee regenjassen vind ik een beetje overbodig. Al hoewel, als ik ook een goed passende gele regenjas in een tweedehands winkel tegenkom ga ik misschien wel om…. O:) en dan kan ik misschien weer iemand anders blij maken met de roze/rode regenjas die ik nu heb 🙂

  Die wimpers vind ik een heel gaaf detail. Inspireert mij om overhemden te gaan pimpen, moet ik alleen nog wel even oefenen met borduren denk ik

  1. Wat grappig, ik had precies dezelfde borduurinspiratie. Ik heb laatst ook de borduursteken op mijn naaimachine ontdekt. Daar wil ik ook wat leuks mee! Dus als je eens zin hebt..

 4. Deze regenjas is echt zo leuk! Wat een koopje en dan ook nog eens een superleuke kleur en een mooi model. Met zo’n jas zou je bijna hopen dat het regent (of gewoon lekker warm lenteweer is inderdaad!). Een geweldige vondst!

  1. Gisteren heeft de jas meteen z’n nut bewezen toen ik overvallen werd door een bui. Maar ook op een lekkere lentedag is het inderdaad een fijn ding.

 5. Wat een heerlijke vrolijke regenjas! En wat staat deze kleur geel jou goed! Ik zou willen dat ik ermee weg kon komen, met die kleur geel. Wordt er altijd zo vrolijk van. Mijn fiets is een poosje terug gestolen geweest (ik had hem de dag erna al terug gevonden gelukkig.) alleen ben ik mijn regenpak wel kwijt hierdoor. Nu zit ik er over te twijfelen om een regenjas te bestellen van maium zij maken regenjassen van gerecycled plastic onder goede arbeidsomstandigheden…
  – Het is een Nederlands bedrijf.- Mja hier moet ik natuurlijk wel eventjes voor sparen.

   1. Oehh die regenjas is ook erg mooi! En wat een fijne webshop! Die ga ik noteren! Maar ik heb gezien dat ze van Majem komen in het oranje en dat is mijn lievelingskleur.. hihi

 6. Oh mijn god wat een geluk!! Zo tof dat je zo’n geliefd item tweedehands hebt gevonden 🙂 En ik snap je gevoel helemaal; vlieland here we come haha! (alleen nog van die leuke regenlaarsjes)

  1. Ik heb geen gele regenlaarsjes, maar wel met bloemen, ook gezellig! Inderdaad heel leuk om zoiets op de kop te tikken na zoveel tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.