Mijn eerste capsule wardrobe in 20 cijfers

Het was eigenlijk de bedoeling dat de foto’s van mijn eerste capsule wardrobe al lang online zouden staan (want ja, ik heb me er dus aan gewaagd inmiddels!). Door omstandigheden en gezondheidsgekwakkel (niets ernstigs hoor, de gewone herfstsymptomen) heb ik helaas nog steeds niet alles op de foto gezet. Daarom geef ik jullie als zoethoudertje vast een kleine preview, met twintig cijfers over mijn herfstcapsule. 

Jullie weten misschien wel dat ik dol ben of cijfers en statistieken. Ik ben zo iemand die altijd traptreden moet tellen en geobsedeerd is door het berekenen van de kortste route van hot naar her. Daarom houd ik sinds het ingaan van mijn eerste capsule wardrobe ook bij hoe vaak ik al mijn kledingstukken aantrek of gebruik. Bij jassen en tassen tel ik het gebruik trouwens per dag, omdat het anders een vertekent beeld geef als ik drie keer op een dag de deur uitga met dezelfde handtas aan de arm. Natuurlijk krijgen jullie de opvallende cijfers daaruit over drie maanden te horen in de terugblik op mijn herfstcapsule. Maar ook nu heb ik er al wat voor jullie verzameld.

 • Ik draag mijn capsule nu 23 dagen
 • Mijn eerste capsule bestaat uit 50 stuks kleding, schoenen en tassen
 • Daarvan heb ik er tot nu toe 30 gedragen
 • Er zitten 18 tweedehands stukken bij
 • Daarvan heb ik 5 gekregen, bijvoorbeeld bij een kledingruil. Wie zegt dat duurzame kleding duur moet zijn?
 • 9 Van de stukken zijn fair geproduceerd
 • Daarvan kreeg ik er 2 van het merk zelf: een shirt van Päälä en deze laarsjes van Pretty&Fair
 • Er zijn 3 kledingstukken die nog wat reparatiewerkzaamheden behoeven, kun je nagaan hoeveel ik ervan houd!
 • Ik weet slechts van 12 stukken zeker dat ik ze meer dan dertig keer heb gedragen (hier lees je meer over de 30 Wear Rule). Dat zijn voornamelijk schoenen en jassen
 • 1 kledingstuk heb ik nog nooit gedragen: de jurk van Esprit die ik laatst via Markplaats kocht vraagt nog om een feestelijke gelegenheid
 • H&M is hofleverancier van mijn capsule met 5 kledingstukken
 • Daarvan zijn er wel 3 tweedehands
 • Zeker 8 stukken hebben me minder dan 5 euro gekost (gekregen dingen niet meegerekend). Die komen voornamelijk van de Kleretoko, Think Twice en de kringloop
 • 1 paar Jeans ben ik finaal uitgescheurd (nadat ik ‘m eerst al geplakt had). Tragisch
 • Er liggen nu al items bij vrienden of op werk. Ook dat bemoeilijkt het compleet fotograferen dus enigszins
 • Vest wil ik nog tijdens deze periode vervangen, omdat de gaten er nu echt invallen
 • Ik heb tot nu toe keer naar een item verlangt dat ik heb opgeborgen
 • Ik houd ook de complimenten bij die ik over mijn kleding ontvang, dat zijn er tot nu toe 9
 • Maar liefst 4 complimenten gingen over mijn gele jas (die jas hieronder, al ziet ‘ie er beter uit als ik ‘m aanheb dan op een hanger)
 • Dat is ook mijn meest gedragen item: ik had ‘m al 12 dagen aan

Ik hoop jullie snel mijn complete capsule te kunnen showen!

 

 

 1. Leuke feitjes! Gelukkig registreer je wel netjes waar je je spullen rond laat slingeren, haha. Er zitten wel weer een paar leuke invalshoeken bij waarmee ik zelf mijn kast in kan duiken 🙂

  1. Haha ja op werk vergeet ik voornamelijk wel eens mijn schoenen als ik op mijn werkschoenen naar huis terugga ’s avonds laat. Ik ga de rest ook gauw oppikken, want ik miste een shirt al echt vandaag!

 2. Ha grappig, ik houd ook bij hoe vaak ik mijn kledingstukken draag 🙂
  Ik ben ermee gestart in herfst 2015 en heb het toen een jaar volgehouden. Daarna een jaartje niet, en nu sinds een paar weken weer wel, gewoon omdat ik er weer zin in had. Als je van cijfers en statistiekjes houdt, is dat inderdaad geweldig, aan het eind van het seizoen kan je dan ook de cost per wear berekenen (leidt soms tot verrassende inzichten!)
  Veel succes met je capsule! Het is leuk om jouw ervaringen te volgen 🙂

  1. Cost per wear, daar had ik nog niet eens over nagedacht! Superleuk om te berekenen als je iets nieuws in huis haalt. Ik heb het ook eerder een tijdje bijgehouden, maar met de capsule lukt het me beter, omdat het beperkter is qua keuze.

 3. Wat leuk dat je een capsule wardrobe bent gestart! Ik ben heel benieuwd hoe het je afgaat!! En leuke feitjes ook 🙂 (sorry voor de late reactie, maar wilde toch erg graag een reactie achterlaten…)

  1. Ik ga er zeker meer over vertellen, want ik vind er nu al een heleboel van! En natuurlijk komt ‘ie ook nog volledig online. Leuk dat je interesse hebt Marieke! Ik lees jouw capsuleposts ook altijd graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.