Eerlijke cadeauwinkels voor de feestmaand

Je kunt er niet omheen (en waarom zou je dat ook willen?): het is cadeautjestijd. Goed, ik kan best wat redenen bedenken om er omheen te willen. Hebben we niet allemaal al genoeg, wat moeten we met nog meer al dan niet goed bedoelde huisvulling? Maar geef toe: het is ook wel erg leuk om verwend te worden met iets extra’s. Dat heb ik zelf mogen ervaren met de Echte Post Is Cool-swap en mede hierdoor heb ik hele veel zin gekregen om mijn eigen omgeving ook weer te verrassen met leuke dingen. Een leuk moment om een twee van mijn favoriete eerlijke winkels te delen, waar je goed terecht kunt voor een mooi, duurzaam cadeautje.

NYHAVN (Haarlem)

20160526_112647De winkel is genoemd naar de haven van Kopenhagen en voor hipkipjes onder ons klinkt dat natuurlijk al goed. Ik ben zelf nooit in Kopenhagen geweest, maar volgens mij is het een walhalla voor fijn design en mooie spullen. Wat dat betreft een goede naam voor dit Haarlemse stekje. Het is een typische conceptstore, waar alles wat je ziet te koop is: van de tafel waar het bamboe servies op uitgestald staat tot de hangmat die dwars door de zaak hangt. Je kunt er koffie drinken, taart eten en heel veel eerlijk gemaakte cadeautjes aanschaffen. Houten vlinderstrikjes bijvoorbeeld,maar ook prachtig servies, meubels of linnengoed. Hebben!

Adres: Koningstraat 15, Haarlem

20160526_114731

20160526_114545

Het Faire Oosten (Amsterdam)

20160504_171502
Ik houd wel van een makkelijke woordgrap op z’n tijd, maar in dit geval dekt de naam ook nog eens echt de lading. Toen ik bij het Faire Oosten over de drempel stapte, voelde ik me als Ali Baba die het roverhol vol schatten ontdekt. Het uitgangspunt van de winkel is eerlijk en lokaal, wat resulteert in een enorme ruimte vol hebberigmakend moois. Ik vind het leuk dat ze ook eerlijke kleding verkopen en kon zo tien kookboeken op mijn verlanglijstje bijschrijven. Zelf kocht ik hier afgelopen lente mijn Keep Leaf herbuikbare broodzak, dus ook voor meer praktische cadeautjes kom je hier aan je trekken. Hoewel de eerste winkel al een lekker grote is, las ik dat er nu ook een tweede vestiging is. Iemand die daar al geweest is?

Adres: Waldenlaan 208 en Javastraat 113-115, Amsterdam

20160504_165846

20160504_171547

Heb jij je feestinkopen al in huis? Ik ben heel benieuwd waar jullie duurzame en eerlijke cadeaus vandaan toveren. Laat vooral een reactie achter, dan kunnen we er allemaal gebruik van maken. Zoek je meer inhoudelijke inspiratie? Desi, Sara en Olga zetten al leuke cadeau-ideeën voor de bewuste shopper op een rijtje. Of lees nog eens terug hoe je cadeau kunt geven zonder iets nieuws te kopen, da’s al helemaal duurzaam.

 

 

  1. Ahhh wat lief dat je mijn artikel noemt! Het faire oosten kende ik nog niet, klinkt echt heel tof (en lekker in de buurt).

    1. Het is ook zo’n fijn lijstje! Heb er zelf ook wat van op mijn verlanglijst staan inmiddels!

  2. Het Faire Oosten lijkt me zo’n toffe winkel. Helaas woon ik in Zwolle en kom ik niet zo vaak in Amsterdam 🙁

    1. Als je er een keer bent, is het zeker een aanrader! Heb je zelf nog Zwolse tips voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.