Echte Post Is Cool: wat ik kreeg en zelf verstuurde

Kennen jullie Echte Post Is Cool al? Ik deed voor de tweede keer mee met deze swap, georganiseerd door bloggers Northflix & Monsieur Mango. Alle 100 deelnemers krijgen iemand toebedeeld voor wie ze voor 7,50 een pakketje moeten samenstellen. Zelf krijg je dus ook iets thuisbezorgd en iedereen maakt zijn pak op dezelfde dag, in dit geval vandaag, op 21 oktober, open. Een soort sinterklaasfeest op afstand dus.

Ik vind het best een uitdaging om te shoppen met mijn eigen principes in mijn achterhoofd, terwijl ik er vooral een ander – onbekend! – persoon blij mee moet maken. Een klein extra obstakel was dat ik in de week voor het pakket op de bus moest aan een challenge meedeed om een week lang niets nieuws te kopen ter ere van de Dag van de Duurzaamheid. Normaalgesproken geen enorme uitdaging, maar als je cadeaus moet kopen wel vrij lastig. Ik besloot mijn eigen duurzame cadeautips er eens bij te pakken en die hebben me er zeker doorheen geholpen.

Mijn lootje


Ik kreeg Pam toebedeeld, een twintigjarige studente uit Utrecht die haar tijd graag spendeert op plekken waar goede muziek te horen is en voorzien is van een overvolle studentenkamer. Ze stuurde het vriendelijke verzoek mee die kamer niet nog verder op te vullen met interieurspullen (zou ik sowieso niet zomaar durven uitzoeken, tenzij ik iemands smaak écht goed ken), maar verder liet ze me de vrije hand. Heel leuk, maar ook best lastig. Eigenlijk moet je er gewoon vanuit gaan dat iemand dan met alles gewoon blij zal zijn, maar de druk om precies dat goede, bijzondere uit te kiezen is gewoon best groot. Daarom spitte ik Pam’s instagramprofiel grondig door om iets over haar verdere interesses te weten te komen. Mijn Sherlocksessie leverde het volgende op:

1.  Houdt van honden


Ik spotte haar regelmatig met een alleraardigst dier aan haar zijde, vergezeld van de hashtag #spaniel. In mijn naïeve onwetendheid wat honden betreft ging ik er vanuit dat dit een cocker spaniel zou zijn en daarom snorde ik een vintage pin van dat ras op Marktplaats op (een retro stijltje is volgens mij aan Pam wel besteed). Toen ik ontdekte dat er talloze spanielvarianten zijn, zette ik mijn hele hondenkennende netwerk in om het ras voor mij te definiëren, wat helaas geen eenduidig antwoord opleverde. Ik probeerde zelfs advies in te winnen bij Pam’s vriend via facebook (niet gelukt, maar wat voelde ik me een stalker). Ik hoop dus maar dat ik goed zit of dat Pam bereid is om elke soort spaniel in haar hart te sluiten. Ik heb in elk geval mijn best gedaan, haha.

2. Maakt graag polaroids


Dat hebben we gemeen en hier iets voor vinden was ook makkelijk: bij de Hema hebben ze op dit moment polaroidcamera’s van chocola. Dat noem ik nog eens een win-winsituatie.

3. Gaat vaak de hort op 


Ik houd zelf erg van lijstjes maken en kan enorm genieten van kleine dingen om te doen, maar ook om naar uit te kijken. Daarom stelde ik voor Pam een lijst op met mini-avonturen om deze herfst te beleven. Pam houdt volgens mij erg van buiten zijn en op pad gaan met leuke mensen, dus daar liet me graag door inspireren. Over poging één gooide ik per ongeluk wijn heen trouwens, dus nu heb ik zelf ook een (vlekkerige variant van de lijst). De eerste dingen zijn al afgestreept! Om het najaarsgevoel kracht bij te zetten, deed ik er nog een van mijn zelfgemaakte likeurtjes bij. De meest herfstige smaak natuurlijk: kaneel!

4.  Dol op stationairy, festivals & in bad gaan


Oké, hiervoor hoefde ik niet echt rond te speuren, want deze voorkeuren had Pam keurig op haar lootje vermeld. Daar kon ik wel wat mee. Ik heb nog een overschot aan leuke notitieblokjes liggen waarvan ik er één mee stuurde. Ook lag er nog een vrolijk roze versiersel te verstoffen hier dat vast van pas komt om een festivaltent terug te vinden (zo lang het niet gaat regenen, tenminste). Bij Holland & Barrett’s kocht ik last minute ( en verpakkingsvrij!) nog een paar mini-badbruisballen. Check, check, chekkerdecheck.

Mooie mix
Ik vond het best wel weer moeilijk, vooral omdat je echt wilt dat iemand er blij mee is. Uiteindelijk ben ik best tevreden over de cadeautjes. Het is een leuke mix van bruikbaar, zelfgemaakt en tweedehands geworden waarvan ik hoop dat Pam er blij mee is. Ik heb in elk geval best veel van Pam’s interesses in de pakjes kunnen verwerken. Tot slot ben ik er vooral trots op dat al het gebruikte verpakkingsmateriaal gerecycled is. Dat is nog een extra duurzaam randje aan het geheel.

Dit kreeg ik zelf
Natuurlijk werd er door een andere deelnemer ook een pakje voor mij gemaakt! Het was bij de buren bezorgd die steeds niet thuis waren, maar de buurvrouw was zo lief om het om het op vrijdagavond om 23 uur nog even langs te brengen, omdat ze de rest van het weekend ook weg was. Op de valreep toch nog een uitpakmoment voor mij op zaterdagmorgen!

Mijn pakje komt van Raymonde, alias Miss Frenchy, een dame met Franse roots die onder die naam ook blogt en daarnaast een beautywebshop runt, stoer! Zo leuk om weer op allerlei nieuwe bloggers te stuiten tijdens zo’n happening, mijn internetwereldje wordt weer een stuk breder.

Grappig om te zien dat je met een volstrekt onbekende opeens van alles gemeen kan hebben. Zo hebben we allebei een Britse korthaar én een kat die Boris heet (oké, bij mij is dit één en dezelfde kat) en houdt Raymonde ook van naaien. Dat resulteert meteen in een geweldig en superdoordacht cadeau: een Knip-patroon voor een jurk mét de benodigde stof. Wat een enorm leuk, bruikbaar en passend cadeau. Daarnaast helpt Raymonde me meteen aan nieuwe hobby met een handletterboek en mooie stiften. Ik kom de herfst wel door! Heel veel dank voor je leuke pakket. Ik hoop dat je zelf net zo verwend bent!

Wil je ook eens meedoen met Echte Post Is Cool? Volg de lieftallige organisatie dan via hun sociale kanalen. Dan mis je de enorm populaire inschrijving niet. Doen hoor!

 

 1. Haa super leuke pakketjes! Die je zelf hebt gemaakt en die je hebt gekregen! En een pakket met likeur kan al niet meer misgaan toch!

  1. Haha ik was vooral bezorgd of het veilig heel zou aankomen!

 2. Wat heb je een onwijs leuk pakket samengesteld! Die pin is zo leuk! En zo’n lijstje is ook een erg leuk idee. Mooi pakket heb je ook ontvangen! Ik ben heel benieuwd hoe het handletteren je afgaat 🙂 Je kunt er leuke kaarten mee maken en dat is meteen weer net iets duurzamer dan kaarten kopen 🙂

  1. Jaa ik teken al graag kaarten dus dit is een mooie aanvulling. Ik zag dat jouw EPIC ook heel geslaagd was, leuk hè, om bij iedereen rond te neuzen. Het is bijna of je zelf tientallen pakketjes krijgt. Al ben ik met één ook meer dan tevreden.

 3. Wat leuk om te zien hoe je als een Sherlock Holmes te werk bent gegaan. Je hebt ook een heel leuk pakket gekregen! Tof dat knippatroon van die jurk, heel vet! Ik ben benieuwd naar de handlettering kunsten. 😉

  1. Dat patroon vond ik ook een geweldige vondst! Ik zou er zelf niet opgekomen zijn. Dank voor al het geregel Inge!

 4. Wat heb je het EPIC goed omschreven en ik ben blij dat het goed in je smaak gevallen is! Zulke swaps zijn inderdaad leuk om nieuwe bloggers te leren kennen en het net even wat persoonlijker maken 😉

  1. Het is bijna een blogspeeddate, ideaal. Nogmaals dank voor alle moeite, ik heb genoten!

  1. Yes, zal ik een (online) workshop organiseren? Ik wist niet dat jij ook meedeed, ik ga meteen kijken wat je gekregen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.