Armedangels steelt mijn hart deze herfst

Kun je het jammer vinden dat iets je smaak niet is? Het klinkt een beetje gek, maar toch heb ik dat soms. Met het merk Armedangels bijvoorbeeld. Dit is typisch zo’n merk om je kast onmiddelijk mee vol te stouwen. De kleding wordt onder verantwoorde omstandigheden gemaakt van net zo verantwoorde materialen: organisch katoen en linnen, gerecycled polyester en het ecologische Tencel (gemaakt van eucalyptusblad) en Lenzing Modal (gemaakt van beukenhout).

Hebbedingen
Het Duitse Armedangels begon ooit als t-shirtmerk voor mannen en vrouwen, maar inmiddels is de collectie uitgebreid met alle soorten kledingstukken en accessoires die je kunt verzinnen. Het merk is in veel Nederlandse winkels met eerlijke kleding te koop, bijvoorbeeld bij Brand Mission in Haarlem of Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing in Utrecht en Amsterdam. Dat is fijn voor mensen die liever iets in handen hebben voor ze het kopen. Bovendien zijn al die verzonden pakketjes natuurlijk ook niet top voor het milieu.

Ik heb al vaak met iets van Armedangels in mijn handen gestaan. De stoffen zijn om te knuffelen zo zacht en hebben mooie, vaak een beetje ‘vergrijsde’ kleuren waar ik erg van houd. De stukken zien er stevig uit, dat worden geen vormeloze vodden na drie keer wassen. En toch heb ik nog niets van het merk in mijn kast hangen. Omdat de kleren niet zo bij me passen, jammer genoeg. Ik houd van vrouwelijk, comfortabel en een beetje gek, terwijl de kleren van Armedangels vaak basic en een tikkeltje sportief zijn. De t-shirts hebben kunstzinnige prints, maar eigenlijk draag ik nauwelijks shirts met een opdruk. Ook de fit past niet bij me: die is meestal aansluitend, terwijl ik zelden een top draag die niet losjes valt.

Geduld
Toch ben ik fan van Armedangels. Ik sta volledig achter hun filosofie en het zijn mooie spullen, alleen niet voor mij. Daarom bleef ik af en toe hoopvol door hun webshop struinen. En toen de herfstcollectie van dit jaar verscheen, had ik eindelijk geluk: naast de sportievere items zitten er ook items tussen die wel helemaal in mijn straatje passen. Prachtige gebreide spullen, klassieke rokjes, hoera!

Ik ga nu trouwens niet als een dolle alles in mijn winkelmandje gooien. Zoals jullie weten ben ik op een mindermissie en wil ik pas dingen aanschaffen als ik ze echt nodig heb. Maar kwijlen is gratis en daar doe ik het milieu geen kwaad mee (misschien zelfs wel plezier, gezien de droogte waarin we momenteel verkeren). De kans dat ik ooit een Armedangels’ stuk in mijn kast zal hebben, is in elk geval veel groter geworden.

Armedangels_Pinar Bandana PulloverTrui 119,90 euro

Armedangels_Mailin Nomad Stirnband Hoofdband 29,90 euro


Armedangels_Marceau Rock Rok 79,90 euro

Armedangels_Zelia NomadJas 159,90 euro

Armedangels_Aida Simple Checks BluseBlouse 69,90 euro

Heb jij ook wel eens gehad dat je een merk wel wil steunen zonder dat het bij je past? En wat vind jij van Armedangels?

 1. ‘Kwijlen is gratis’ haha, ja erg herkenbaar. Ik ken dit merk inderdaad, ook al heb ik er zelf nog niets van in huis. Maar ik moet zeggen dat ik het rokje erg leuk vind. Ook al ga ik er nu nog niets mee doen, het merk ga ik onthouden!

  1. Het scheelt dat het nu nog véél te warm is voor dit soort kleren. Kunnen we ons veilig vergapen.

 2. Heel herkenbaar! Ik heb zelf ook niets van Armedangels in mijn kast hangen omdat de stijl totaal niet bij me past, maar dit is voor het eerst dat ik een aantal kledingstukken echt heel erg leuk vind. Vooral die jas: wauw!

  1. Grappig dat jij precies hetzelfde hebt. Ben benieuwd of we blijvend blijer gaan worden van Armedangels, hoop het!

 3. Ik ben dol op Armed Angels haha. Helemaal mijn stijl juist, lekker basic en tikkeltje sportief en mooie prints 😉 Grappig dat je dat zo opnoemt. Had nog niet bedacht waarom ik het zo’n fijn merk vind, maar na jou blog nu weet ik het wel. Ik heb al het een en ander van Armed Angels in mijn kast hangen en daar komt binnenkort weer wat bij. Ik weet nu wat ik namelijk mis in mijn garderobe dus kan ik eindelijk dat kolibri shirt kopen!

  1. Fijn dat jij je juist helemaalkunt vinden in Armedangels en wat grappig dat ik het voor jou zo raak verwoordde. Leuk om nu al uit te kijken naar een goedgekozen aanvulling op je kledingkast, mooie schilderachtige print ook!

 4. Hele mooie kleding ja! Zelf kocht ik afgelopen zomer een jurkje, maar naar een paar keer wassen was de print er grotendeels al af helaas..

  1. Oh wat zonde! Ben je wel teruggegaan naar de winkel of heb je contact met het merk opgenomen? Juist merken die duurzaamheid nastreven zullen er waarschijnlijk alles aan doen om hun kleding lang mee te laten gaan, anders is het allemaal een wassen neus. Elk merk heeft wel eens last van productiefouten, maar een merk laat zich kennen in hoe ze dat oplossen.

 5. Ik heb me vandaag in de uitverkoop een geweldig jurkje van ArmedAngels aangeschaft (https://www.supergoods.be/collections/women-s-dresses/products/armedangels-valetta-varsity-flowers-navy-armedangels-valetta-varsity-flowers-marineblauw). Gelukkig ben ik een stuk kleiner dan het model op de foto en komt het jurkje bij mij tot net boven de knie 😉 Het is mijn eerste stuk van ArmedAngels, hopelijk bevalt het me goed! Mijn plan is om – net als jij in een blog schreef – in de uitverkoop duurdere, duurzame basics te kopen en zo mijn kledingkast stukje bij beetje fair te maken.
  Ik kocht het overigens bij Supergoods (https://www.supergoods.be), een eco- en Fair fashion-boetiek in Mechelen. Een aanrader, mocht je ooit in de buurt zijn. Ook in Gent hebben ze intussen een filiaal geopend.

  1. Leuk jurkje! Hoop dat je verder ook kunt slagen. En dank voor de tip, ik moet duidelijk weer eens naar het zuiden afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.