Armedangels steelt mijn hart deze herfst

Kun je het jammer vinden dat iets je smaak niet is? Het klinkt een beetje gek, maar toch heb ik dat soms. Met het merk Armedangels bijvoorbeeld. Dit is typisch zo’n merk om je kast onmiddelijk mee vol te stouwen. De kleding wordt onder verantwoorde omstandigheden gemaakt van net zo verantwoorde materialen: organisch katoen en linnen, gerecycled polyester en het ecologische Tencel (gemaakt van eucalyptusblad) en Lenzing Modal (gemaakt van beukenhout).

Hebbedingen
Het Duitse Armedangels begon ooit als t-shirtmerk voor mannen en vrouwen, maar inmiddels is de collectie uitgebreid met alle soorten kledingstukken en accessoires die je kunt verzinnen. Het merk is in veel Nederlandse winkels met eerlijke kleding te koop, bijvoorbeeld bij Brand Mission in Haarlem of Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing in Utrecht en Amsterdam. Dat is fijn voor mensen die liever iets in handen hebben voor ze het kopen. Bovendien zijn al die verzonden pakketjes natuurlijk ook niet top voor het milieu.

Ik heb al vaak met iets van Armedangels in mijn handen gestaan. De stoffen zijn om te knuffelen zo zacht en hebben mooie, vaak een beetje ‘vergrijsde’ kleuren waar ik erg van houd. De stukken zien er stevig uit, dat worden geen vormeloze vodden na drie keer wassen. En toch heb ik nog niets van het merk in mijn kast hangen. Omdat de kleren niet zo bij me passen, jammer genoeg. Ik houd van vrouwelijk, comfortabel en een beetje gek, terwijl de kleren van Armedangels vaak basic en een tikkeltje sportief zijn. De t-shirts hebben kunstzinnige prints, maar eigenlijk draag ik nauwelijks shirts met een opdruk. Ook de fit past niet bij me: die is meestal aansluitend, terwijl ik zelden een top draag die niet losjes valt.

Geduld
Toch ben ik fan van Armedangels. Ik sta volledig achter hun filosofie en het zijn mooie spullen, alleen niet voor mij. Daarom bleef ik af en toe hoopvol door hun webshop struinen. En toen de herfstcollectie van dit jaar verscheen, had ik eindelijk geluk: naast de sportievere items zitten er ook items tussen die wel helemaal in mijn straatje passen. Prachtige gebreide spullen, klassieke rokjes, hoera!

Ik ga nu trouwens niet als een dolle alles in mijn winkelmandje gooien. Zoals jullie weten ben ik op een mindermissie en wil ik pas dingen aanschaffen als ik ze echt nodig heb. Maar kwijlen is gratis en daar doe ik het milieu geen kwaad mee (misschien zelfs wel plezier, gezien de droogte waarin we momenteel verkeren). De kans dat ik ooit een Armedangels’ stuk in mijn kast zal hebben, is in elk geval veel groter geworden.

Armedangels_Pinar Bandana PulloverTrui 119,90 euro

Armedangels_Mailin Nomad Stirnband Hoofdband 29,90 euro


Armedangels_Marceau Rock Rok 79,90 euro

Armedangels_Zelia NomadJas 159,90 euro

Armedangels_Aida Simple Checks BluseBlouse 69,90 euro

Heb jij ook wel eens gehad dat je een merk wel wil steunen zonder dat het bij je past? En wat vind jij van Armedangels?